Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seyitgazi’de kadınlar el emeklerini ekonomik değere dönüştürüyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde valiliğin

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde valiliğin desteği ve kaymakamlığın önderliğinde kurulan kadın kooperatifi hizmete girdi. Kadınlar burada ürettikleri mantı, makarna, tarhana, gözleme, ekmek ve bazlama gibi ürünleri vatandaşla buluşturuyor. Özellikle ilçenin şifa kaynağı olarak bilinen ‘Göceli tarhana’ lezzetiyle misafirler tarafından büyük ilgi görüyor. Yaptıkları yemeklerle ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, hem sosyalleşip hem de ilçeye katma değer sağlıyor.

YOL ÜSTÜNDE TESİS OLUŞTURDUK

Kooperatife olan ilginin yaptıkları işin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini belirten Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak, güzel sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi. İlçede bulunan kadınların azmi, gayreti ve özverisi ile başarılı bir noktada olduklarını söyleyen Baytak,”Bu kooperatifte üretilen ürünlerimizin başında ‘Göceli tarhana’ gelir. Göceli tarhana Seyitgazi’mizin şifa kaynağı dediğimiz bir çorbası. İkinci aşamada da gözlememiz vardır. Bu bölgede özellikle haşhaşlı gözleme çok ünlüdür. Kooperatifle beraber hem ilçede bulunan vatandaşlarımız hem de Afyon ve Antalya güzergâhında olduğumuz için yoldan geçen vatandaşlarımızın gelip burada çaylarını içebilecekleri, gözlemelerini yiyebilecekleri ve çorbalarını içebilecekleri bir ortam hazırlayabilmekti, bunu temin ettik. Özellikle kooperatifimizde bulunan kadınlarımızın da gayretiyle ve özverisiyle de şuan güzel bir noktayız. Ekmeklerimiz üretiliyor, burada bir fırınımız var. Gözlemelerimiz yapılıyor, çay eşliğinde vatandaşlarımız gelip buradan hem gözlemelerini hem de ekmeklerini yiyebilecekler” diye konuştu.

ÜRÜNLERİMİZİ BURADA DEĞERLENDİRİYORUZ

Kooperatifte çalışan 50 yaşındaki Umahan Özkan çalışmaya başladıklarından beri daha sosyal olduklarını söyleyerek, “Hanımlar evde boş oturuyordu, şimdi buraya gelip mantı, makarna, tarhana, gözleme, ekmek, bazlama onları yapıyoruz. Daha sosyal olduk. Evde yaptığımız ürünleri değerlendiremiyorduk şimdi burada değerlendiriyoruz. Ailemize de katkıda bulunmak için geldik” dedi.İHA