Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Soruşturma CHP’nin para kulelerinin ortaya çıkması ve yayınlanmasından sonra başladı’

AK Parti Afyon Milletvekili Özkaya, İmamoğlu’nun tutuklanması ile ilgili süreci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değerlendirdi. Özkaya, “Bu soruşturma Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içinde kurmuş olduğu şu para kulelerinin ortaya çıkması, geçen yıl 13 Mart’ta yayınlanmasından sonra başladı” dedi.

AK Parti Afyon Milletvekili Özkaya, İmamoğlu'nun tutuklanması ile ilgili süreci

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ile ilgili süreç hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Özkaya, İBB Başkanı İmamoğlu’nun tutuklanması sürecinin ‘para kuleleri’ görüntüsü ile başladığını belirterek, “Bu soruşturma ne zaman başladı? Niçin başladı? Bu soruşturma Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içinde kurmuş olduğu şu para kulelerinin ortaya çıkması, geçen yıl 13 Martta yayınlanmasından sonra başladı. Cumhuriyet Başsavcılığı bunu net bir şekilde söylüyor, diyor ki: ‘Bu soruşturma kulelerle birlikte, para kuleleriyle başladı.’ Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre, eğer bir suç ihbarı alınırsa savcı soruşturmaya başlar” diye konuştu.

‘BİR YILLIK BİR SÜREÇTE SORUŞTURMALAR YÜRÜTÜLMÜŞ’

Savcının yeterli şüphe görmesi halinde iddianame düzenleyebileceğini ifade eden Özkaya, bir yıldır soruşturmaların yürütüldüğünü ve soruşturmanın Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddesine göre gizli yapıldığını vurguladı. Özkaya, “Savcı yeterli şüphe görürse ondan sonra iddianame tanzim edebilir. Bir yıllık bir süreçte soruşturmalar yürütülmüş. Bu soruşturma, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 153’üncü maddesine göre gizli yürüyor. Ancak, 153’üncü maddenin 2’inci fıkrasında ifadeler, bilirkişi raporları, tanık beyanları ve savcının ve şüphelinin bulunması gereken konular bu gizliliğin dışındadır” dedi.

‘BAKKALDAN ALDIĞINIZ TAM 95 MİLYON LİRALIK ŞERBETLİ TATLIYI NE YAPIYORSUNUZ?’

Tanık ifadelerinin incelenmesinin ardından yolsuzluğun boyutlarının ortaya çıktığını belirten Özkaya, ilginç bir yolsuzluk yöntemi kullanıldığını da kaydetti. Özkaya, yolsuzluk yöntemini şu ifadelerle anlattı: “Ortaya saçılan ifadelerden görüyoruz ki çok ilginç yolsuzluk yöntemleri kullanılmış. Bakın, çok ilginç bir yolsuzluk yöntemi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü, tarih 7 Mart 2025; 95 milyon liralık acil -21/b’ye göre- doğal afet, salgın hastalıklar için şerbetli tatlı alınmış, şerbetli tatlı, şerbetli yolsuzluk tatlısı! Ya, ne yapıyorsunuz, tam 95 milyon liralık tatlıyı ne yapıyorsunuz? ‘Acil aldık’ diyorsunuz, altmış gün süre veriyorsunuz. Afet mi var, kimin gözüne şerbet döküyorsunuz? Bunu görmeyelim mi? Gelin, cevap verin. Ben sordum Muşlu arkadaşlara, Muş’ta kaç para? Muş’tan alıyorsunuz, bakkaldan. Bakkaldan 95 milyon liralık şerbetli tatlı! Ya, bunu sorun bakalım, 300 liradan 320 ton baklava ediyor. Bunu ne yapacaksınız? 22 yaşındaki bir çocuğun kurduğu şirkete 3 milyar liralık, 3 katrilyonluk ihale veriyorsunuz.”

‘ŞİRKETLER KAŞELERLE TEKLİFLERE ORTAK VERMİŞLER, SAVCILIK DA BUNU YAKALAMIŞ’

İhaleye fesat karıştırmanın tipik maddi unsurlarına rastlandığını dile getiren Özkaya, “Araştırma yapılıyor, bu şirketin merkezinde kaşeler. Bunlar ihaleye fesat karıştırma suçunun tipik maddi unsurudur. Bu, ihaleye fesat karıştırma suçunda şirketler bir araya gelmiş, kaşelerle tekliflere ortak vermişler, savcılık da bunu yakalamış. Bunu savcı görmesin mi? Savcı bunu konuşturmasın mı?” ifadelerini kullandı.

‘LÜTFEN, KİMSENİN GÖZÜNE ŞERBET TATLISI DÖKEREK YOLSUZLUĞU ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYIN’

Özkaya, konuşmasının sonunda ise şu ifadelere yer verdi: “Savcı herkesinkini görsün. Eksik varsa lütfen suç duyurusunda bulunun; Cumhuriyet Savcılığına gidin, AK Parti’nin belediyesinde de varsa gidin suç duyurusunda bulunun; nerede varsa suç duyurusunda bulunun. Ama şunu söylemeyin: ‘Efendim, bir soruşturma var, bir çıkar amaçlı suç örgütü var; bunu nasıl önleyebiliriz? Bunu Cumhurbaşkanı da yaparsak bu suçu bastırabilir miyiz?’ Bunu yapamazsınız. Cumhuriyet Savcılığı soruşturur. Belki soruşturma sonucunda bir kısmı hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıkar, bir kısmı hakkında farklı çıkar ama soruşturulması zorunludur, yapılmak istenen budur. Bunun dışında, eksik, hatalı varsa, Hâkimler ve Savcılar Kurulu da orada, diğer yasal organlar da orada, bunlara müracaat da yapılır ve ilgililer hakkında da yanlış yapan, eksik yapan hakkında da gereği verilir. Ama lütfen, kimsenin gözüne şerbet tatlısı dökerek yolsuzluğu ortadan kaldırmak için çalışmayın.”