İGM Başkanı Mehmet Siper başkanlığında, ağustos ayı toplantısının son oturumu yapıldı. İGM üyeleri ihtisas komisyonlarından gelen raporları karara bağladı. İGM ağustos ayı toplantısının beşinci görüşmesinin sonunda gündem dışı söz alan MHP Şuhut İGM Üyesi Mehmet Avcı, Afyonkarahisar ve ilçelerdeki şube, kurum müdürlüklerinin görevlerinin herhangi bir siyasi partinin ilçe başkanlıkları, gençlik kolları başkanlığı gibi kullanıldığını belirterek, Şuhut İlçe Özel İdare Müdürü’nün muhtardan talimat aldığını ifade etti. Avcı, “Bildiğiniz üzere 1 Nisan’dan itibaren bizler bu çatı altındaki meclis üyesi arkadaşlarım ve Sayın İGM Başkanı olmak üzere göreve başladık. Bize halkımız oy verdi ve ‘Bizim hakkımızı, hukukumuzu savunun’ dediler. 4 aydır edindiğim bilgi, birikim, gözlemlediklerim; burada, ilimiz, ilçelerimiz içerisindeki şube, kurum müdürlükleri A partisinin, B partisinin, C partisinin ilçe başkanlıkları, gençlik kolları başkanlıkları gibi kullanılıyor. Nezaketen birbirimize sıcak davranıyormuş gibi gözükse de buradaki arkadaşlarımız, dışarıda, bu kurumlarda, kapalı kapılar arkasında kendi emelleri, çıkarları için siyasi fayda sağlamak istiyorlar. Benim seçim bölgem Şuhut’ta İlçe Özel İdare Müdürü muhtardan talimat alıyor. Bir yayla yoluna greyder, iş makinesi, kepçe göndermek istiyorum. Muhtar gönderemezsin diyor. 50-60 tane çoban orada mağdur, kullandıkları yollar bozuk” diye konuştu.
‘BANA OY VERENLERİN YANINDA HİÇBİR MENFAAT BEKLEMEDEN DURACAĞIM’
MHP Şuhut İGM Üyesi Mehmet Avcı, hiçbir siyasi beklenti içerisinde olmadan vatandaşlara hizmet etmek için görev yaptığını vurgulayarak konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Ben bir Milliyetçi Hareket Partisi neferi olarak, bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli nasıl Cumhur İttifakı’nın bir oluşumu içerisindeyse ben de Cumhur İttifakı’nı sonuna kadar savunanlardan birisiyim. Genel Başkanımız; vatanımız, devletimizin bekası, çocuklarımızın yarınları için Cumhur İttifakı’nın yanında hiçbir siyasi beklenti içerisinde olmadan nasıl Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında duruyorsa dimdik, menfaatsiz bir şekilde bakanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı istemeden, ben de bana oy verenlerin yanında hiçbir menfaat beklemeden duracağım, ben buna yemin ettim. ‘Beni işe aldı, beni bu makama bu getirdi’ diye devletin gücünü, enerjisini, siyasi partilerin istekleri ve o siyasi partiler için harcayanlara buradan şunu da söylemek istiyorum; vallahi de, billahi de hakkımı, bana oy verenlerin hakkını, vekil olarak sizlere helal etmiyorum”
‘YAZ GÜNÜ SUYUMUZ YETMİYOR’
Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür’de gündemle ilgili olarak söz alarak şunları söyledi: “Kışın yağışların çok az olmasından, karın yağmamasından dolayı susuzluk had safhada. 420 köyü düşündüğümüz zaman, bahar aylarında da vatandaşımız evinin etrafında ne kadar bahçe, boşluk varsa bir şeyler ektiler. Kimisi bunun ticaretini yapıyor, kimisi de kendi ihtiyacını karşılamak için. Ama burada içme suyuyla tarlalar, bahçeler sulandığı için maalesef yaz günü suyumuz hiçbir şekilde yetmiyor. Her an muhtarlardan telefon geliyor. Sonuç olarak benim söylemek istediğim şu; önümüzdeki yıl için düşünüyorum, biz bu seneyi geçirdik. Allah korusun diyelim, önümüzdeki sene de yağmur, kar olmayabilir. 200 metrede çıkan sular neredeyse 400 metreye kadar çekildi. Susuzluk baş gösterebilir. O nedenle şimdiden tedbir alıp önümüzdeki dönem için Valiliğimiz nezdinde genel bir karar alınır mı bilemiyorum. Köylerimizde bahçelerin, evlerin etrafındaki arsa olan yerlerin ekilmemesiyle ilgili bir karar alınabilir mi veya içme suyuyla bahçelerin, tarlaların sulanmamasıyla ilgili bir karar alınabilir mi? Yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından; ‘tarıma göre su değil de, suya göre tarım yani orada su azsa oradaki tarımlar ürünlerin ona göre ekilmesi, dikilmesiyle’ ilgili önümüzdeki sene için çok önemli stratejik kararlar alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki yıllarda da Allah korusun, büyük sıkıntılar olabilir. Şimdiden tedbir alınsın. Bundan dolayı sizlere söylüyorum. İlimizdeki ileri gelenlerle, Valiliğimizle birlikte tarımla ilgili bu konuda bizler de çalışma içerisinde oluruz.”
‘JEOTERMAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE AÇILAN KUYUNUN VERİMLİLİĞİ NEDİR?’
Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk ise şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal İhtisas Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamaları tamamlandıktan sonra faaliyet aşaması fazına geçildiğinin farkındayım. Bu sebeple bu organize sanayi bölgesi için hazine arazilerinin tahsisi gerçekleşti mi? Eğer şahsi arazilere de sirayet edecek bir pozisyon varsa buna dair kamulaştırma çalışmaları başlatılıyor mu? Bu jeotermal organize sanayi bölgesinde kullanılmak adına açılan kuyunun verimliliği nedir, debisi ne kadardır, ısı değeri, sıcaklığı ne kadardır ve suyun bu durumu oradaki faaliyetlere yeterli midir?”
İGM Eylül ayı toplantısının ilk oturumu 2 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.