Operasyonlarda; 665 kilogram esrar, 344 kilogram metamfetamin, 80 kilogram khat ve 63 kilogram kokain cinsi uyuşturucu maddeler yakalandı.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri Edirne, Iğdır ve İstanbul illerinde temmuz ayının ilk dokuz gününde gerçekleştirilen dokuz ayrı operasyonda toplamda 1 milyar 644 milyon Türk lirası değerinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonlarda; 665 kilogram esrar, 344 kilogram metamfetamin, 80 kilogram khat ve 63 kilogram kokain cinsi uyuşturucu maddeler yakalandı. Konuya ilişkin olarak Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yüzyılın küresel felaketi olarak nitelendirilen uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen bu operasyonlar, Ticaret Bakanlığı’nın etkin ve kararlı çalışmaları neticesinde başarıyla sonuçlanmıştır.
‘MÜCADELEYİ KESİNTİSİZ OLARAK SÜRDÜRMEKTEDİR’
Uyuşturucu ticaretiyle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle hareket eden Bakanlık ekipleri, toplum sağlığını ve genç nesilleri tehdit eden bu suç unsurlarına karşı mücadeleyi kesintisiz olarak sürdürmektedir. Olaylara ilişkin soruşturmalar, Edirne, Iğdır ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde titizlikle devam etmektedir.”