Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in projeleri arasında yer alan Uzun Çarşı’da artık son rötuşlar yapılıyor. Bölgede incelemelerde bulunan Zeybek, cephe sağlıklaştırma, alt yapı, kaldırım, yol düzenlemesi, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandığını belirtti.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin kentin kalbi konumundaki Uzun Çarşı’da yürüttüğü çalışmalarda sona gelinmek üzere. Ticaretin merkezi konumundaki Uzun Çarşı’da cephe sağlıklaştırma, alt yapı, kaldırım, yol düzenlemesi, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in projeleri arasında yer alan Uzun Çarşı yeni görünümü ile adeta büyülüyor. Tamamlanan yatırım herkes tarafından tam not alırken, bölgede üst yapı çalışmaları ile kaldırım ve yol genişliği 12 metreye çıkarıldı. Yeni bir uygulama olarak çarşıda park yapılamayacak, transit geçişe izin verilecek.
UZUN ÇARŞIYI DEĞİŞTİRECEĞİMİZE İNANMAMIŞLARDI
Uzun Çarşı’yı tamamlayan peyzaj düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması da tamamlandı. Küçük ağaç ve bitkilerin yerleştirme işleminde ilk fidan Başkan Zeybek tarafından toprakla buluşturuldu. Çeşit çeşit saksı, bitki ve ağaç türlerinin konulduğu bölgede yeşillendirme ve estetik görünüm uygulaması da hayata geçirilmiş oldu. Uzun Çarşı’da incelemelerde bulunan Başkan Zeybek, şu bilgileri verdi: “Ticari hayatın en yoğun olduğu merkez caddemizde klima, kablo, tabela kirliliği vardı, Afyon’a yakışmıyordu. Uzun Çarşıyı bu hale getireceğimizi söylediğimizde kimse inanmamıştı. Cephe çalışmalarımızı bitirdik, iki bağımsız bölümümüz kaldı. Yol ve kaldırım çalışmalarımız bitti. Aydınlatma direklerimizi de yerleştirdik. Bu çalışmalar ile son bulacak. Uzun Çarşıyı doğal güzelliği ile tarihi görünümü ile turizme kazandırmış olacağız.” Haber Merkezi