Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yasal takibe alınanların sayısı 1 milyon 636 bin kişi

CHP Parti Meclis Üyesi Örgütlenme Koordinatörü Yalçın Görgöz:

CHP Parti Meclis Üyesi

“İktidarın uyguladığı yüksek faiz ve sıkı para politikası nedeniyle borç ve faiz batağına saplanarak bankaların yasal takibi altına girenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Türkiye Bankalar Birliği, Risk Takip Merkezi verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında bireysel kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle yasal takip süreci başlatılanların sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artış yaşandığı ve yasal takibe alınanların sayısı 1 milyon 636 bin kişiye yükseldi. Ayrıca bankalara olan kredi kartı ve bireysel kredi borçlanmasında da olağanüstü artış söz konusu.
Risk Takip Merkezi tarafından yayınlanan rakamlara bakıldığında, mevcut geliriyle yaşamını sürdürmekte zorlandığı için bireysel kredi kartı harcamasına yüklenen, bu da yetmeyince bankadan ihtiyaç kredisi çeken ancak her iki kalemdeki borçlarını da ödeyemeyenlerin bankalara olan kart ve kredi borçları toplamı geçen yıla kıyasla yüzde 126 artarak 96 milyar liraya ulaştı.
Bankalar tahsil edemedikleri alacaklarını tasfiye için başlattıkları yasal takip süreciyle 1,6 milyon kişi ile davalı. Ekim ayı sonu itibarıyla tablonun çok daha kötüleşmesi ihtimali yüksek.
Ekonomiyi yönetenler güncel tabloyu bildikleri için kredi kartı ve bireysel ihtiyaç kredileri borçlarında 60 ay yapılandırma tebliğini yürürlüğe koymak zorunda kaldılar. Yapılandırma 1 Kasım’da yürürlüğe girecek ancak yapılandırma faizleri çok yüksek. En düşük 25 bin TL borç için aylık yüzde 3,5’tan başlayan faizler yüzde 4,70’e kadar çıkıyor. 5 yıllık yapılandırmanın faizi şu anda bile borcunu ödemekte zorlanan bir kişi için daha ağır bir borç ve faiz batağına sürüklenmek anlamına geliyor. İktidarın yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikaları sayesinde vatandaşlar nefes dahi alamaz hale geldi. Milyonlarca insanımızın ve piyasaların bir nebze olsun rahatlaması için, borçların faizleri silinmeli, kalan ana para da en az 36 ay taksitlendirilerek yapılandırılmalıdır. İktidarın uyguladığı yüksek faiz ve sıkı para politikası nedeniyle borç ve faiz batağına saplanarak bankaların yasal takibi altına girenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye Bankalar Birliği, Risk Takip Merkezi verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında bireysel kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle yasal takip süreci başlatılanların sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artış yaşandığı ve yasal takibe alınanların sayısı 1 milyon 636 bin kişiye yükseldi. Ayrıca bankalara olan kredi kartı ve bireysel kredi borçlanmasında da olağanüstü artış söz konusu. Risk Takip Merkezi tarafından yayınlanan rakamlara bakıldığında, mevcut geliriyle yaşamını sürdürmekte zorlandığı için bireysel kredi kartı harcamasına yüklenen, bu da yetmeyince bankadan ihtiyaç kredisi çeken ancak her iki kalemdeki borçlarını da ödeyemeyenlerin bankalara olan kart ve kredi borçları toplamı geçen yıla kıyasla yüzde 126 artarak 96 milyar liraya ulaştı. Bankalar tahsil edemedikleri alacaklarını tasfiye için başlattıkları yasal takip süreciyle 1,6 milyon kişi ile davalı. Ekim ayı sonu itibarıyla tablonun çok daha kötüleşmesi ihtimali yüksek. Ekonomiyi yönetenler güncel tabloyu bildikleri için kredi kartı ve bireysel ihtiyaç kredileri borçlarında 60 ay yapılandırma tebliğini yürürlüğe koymak zorunda kaldılar. Yapılandırma 1 Kasım’da yürürlüğe girecek ancak yapılandırma faizleri çok yüksek. En düşük 25 bin TL borç için aylık yüzde 3,5’tan başlayan faizler yüzde 4,70’e kadar çıkıyor. 5 yıllık yapılandırmanın faizi şu anda bile borcunu ödemekte zorlanan bir kişi için daha ağır bir borç ve faiz batağına sürüklenmek anlamına geliyor. İktidarın yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikaları sayesinde vatandaşlar nefes dahi alamaz hale geldi. Milyonlarca insanımızın ve piyasaların bir nebze olsun rahatlaması için, borçların faizleri silinmeli, kalan ana para da en az 36 ay taksitlendirilerek yapılandırılmalıdır”