Gündem Asayiş Politika Spor
E-Gazete Canlı Yayın Şehir Kameraları
Canlı Yayın Kutusu

CANLI YAYIN

Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşil ürün ihracatı yapacak KOBİ’lere finansman desteği

Türk Eximbank’ın MUFG Bank, Ltd., Abu Dhabi Commercial Bank ve ICBCTurkey’in koordinatörlüğünde, MUFG Bank Ltd. ve SumitomoMitsuiBankingCorporation’ın sürdürülebilirlik eşgüdümünde imzaladığı 1 milyar dolarlık sendikasyon kredi anlaşması sağladı.

Türk Eximbank'ın MUFG Bank, Ltd., Abu Dhabi Commercial Bank ve

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank’ın uluslararası bankalardan temin ettiği 1 milyar dolarlık en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:”Bu önemli kaynağın, banka tarafından özellikle kadın girişimci KOBİ’lerimiz ile yeşil ürün ihracatı yapacak KOBİ’lere yönelik finansman desteğinde kullanılacak olması bizler için ayrıca önem arz etmektedir.”

KADIN GİRİŞİMCİLERLE YEŞİL ÜRÜN İHRACATI YAPACAK KOBİ’LER ÖNCELİKLİ OLACAK
Tarihindeki en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi anlaşmasına imza atan Türk Eximbank’ı tebrik eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, şunları kaydetti:”Bu önemli kaynağın, Türk Eximbank tarafından özellikle kadın girişimci KOBİ’lerimiz ile yeşil ürün ihracatı yapacak KOBİ’lere yönelik finansman desteğinde kullanılacak olması bizler için ayrıca önem arz etmektedir. 2025’in başından bu yana sağladığımız 3,9 milyar dolarlık uluslararası kaynağı da ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçları doğrultusunda etkin şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz.”