Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘2024 yılı itibariyle projelerin yüzde 95’i tamamlandı’

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı,

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, 2024 Yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, 2024 yılı yatırım programında KÖY-DES yatırımları hariç 643 adet projenin yer aldığını belirterek, “2024 yılı itibariyle projelerimizin yüzde 95’i tamamlanmış, 182’si devam etmekte, 347’si ihale aşamasındadır” dedi.İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2024 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında yapıldı.Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yiğitbaşı’nın yanı sıra kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.Toplantıda konuşan Vali Yiğitbaşı, yerel seçimler sonrası belediye başkanlığı görevine seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik etti.

EN FAZLA PAY İL MİLLİ EĞİTİM’DE

2024 yılı yatırım programında KÖY-DES yatırımları hariç 643 adet projenin yer aldığını kaydeden Vali Yiğitbaşı, projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 30 Milyar TL olduğunu söyledi. Projelerin nakdi gerçekleşme oranının yüzde 10, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 24 olduğunu açıklayan Yiğitbaşı, “2024 yılı itibariyle projelerimizin yüzde 95’i tamamlanmış, 182’si devam etmekte, 347’si ihale aşamasındadır. Yatırımlarımızın sektörel dağılımına baktığımızda ise kamu hizmetleri ve sosyal alanda 229 proje, ulaştırma haberleşme alanında 165 proje ve tarım alanında da 110 proje yer almaktadır” dedi.

ÖDENEKTE ASLAN PAYI MİLLİ EĞİTİM’İN

Yiğitbaşı, 2024 yılında en fazla pay alan 3 kuruluşun sırasıyla 1 Milyar 440 Milyon TL ödenek ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ikinci sırada 1 Milyar 94 Milyon TL ödenek ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ve üçüncü sırada ise 720 Milyon TL ödenek ile İl Sağlık Müdürlüğü olduğunu kaydetti” dedi.Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde tüm yatırımcı kuruluşlara teşekkür etti.Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri Afyonkarahisar genelinde devam eden yatırımlar hakkında ayrıntılı sunumlar yaptı.Talep ve isteklerin alınması, önceki toplantıda alınan kararların sonucunun değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulması ile toplantı sona erdi. Haber Merkezi