Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Afyon KYK yurtlarındaki asansörlerin sorunu yok!’

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasapoğlu, ölümlü kazaların bile yaşandığı KYK yurtlarındaki asansörlerle ilgili ile ülke genelinde haklı bir tedirginliğin ve duyarlılığın oluştuğunu belirterek, Afyon’daki yurtlarda kalan öğrencilerin ve ailelerinin içlerinin rahat olması gerektiğini çünkü her türlü önlemi aldıklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor İl

Bu yılın ekim ayının son günlerinde Aydın’da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu Zeren Ertaş adlı öğrencinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelindeki öğrenci yurtlarından hem protesto hem de asansör şikayeti haberleri yağmur gibi yağmaya başladı. Birçok Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörde mahsur kalmalar ve öğrencilerin haklı protestoları halen devam ederken, Afyonkarahisar’daki durumu, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’na sorduk.

HER TÜRLÜ PERİYODİK BAKIMLARI YAPTIRIYORUZ

Afyonşehir Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, KYK yurtlarında yaşanan asansör sorunlarının ardından yurt genelinde haklı bir duyarlılığın oluştuğunun altını çizerek hem öğrencileri hem de ailelerini rahatlatan açıklamalarda bulundu, yurt asansörlerinde gerekli her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Kasapoğlu, yüzde 98 doluluğa ulaşılan Afyon il genelindeki 18 KYK yurdunda yüksek öğrenim gören 13 bin 911 öğrencinin kaldığını ve insan asansörü, engelli lift asansörü ve yemekhane asansörü olarak kullanılan 82 asansörün bulunduğunun bilgisini veren Kasapoğlu, “Asansör olan yurtlarımızda her türlü periyodik bakımlarımızı yaptırıyoruz. Asansörlerimizde en ufak bir sorun oluşmaması için akla gelen bütün önlemleri aldık” diye konuştu.

BACIM SULTAN YURDUNDA 7/24 ASANSÖR GÖREVLİSİ VAR

Afyonkarahisar’da en çok asansör şikayetinin KYK Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu asansörlerinden geldiğini de kaydeden İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Bu yurtta gereken her türlü tedbiri aldık. Normalde bir asansörlerin ömrü 3 yıl olmasına rağmen gerekli tüm parçaların yenilmesini istedim. Motorları yeni değiştirdik. Yazılımlarını değiştirdik. Tüm asansörlerin kapıları ithal kapı ile değiştiriliyor. Güç kaynağı koyduruyoruz ki elektrik kesintilerinde asansör en yakın kata ulaşabilsin. Bacım Sultan Yurdumuzda asansör bakım firmasının elemanı 7 gün 24 saat esasına göre orada bekliyor” dedi.

YURTLARDAKİ EYLEMLER MARJİNAL GRUPLARCA YÖNLENDİRİLİYOR

KYK yurtlarındaki asansörlerde olması gereken bütün tedbirleri aldıklarının altını bir kez daha çizen İl Müdürü Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aydın’daki olaydan dolayı bazı marjinal gruplar ilk defa Kredi Yurtlar Kurumunda bir eylemi başarabildiklerini düşünüyorlar. Dolayısıyla, buralarda kalan öğrencileri tekrar hareketlendirip, yok ‘yemekten kurt çıktı, kıl çıktı, asansörlerde şöyle böyle sorunlar var’ diye dile getiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Fatsa’da aslında asansör zemine düşmedi. Arızada kaldı. Medyaya bunlar yanlış yansıtılıyor. Bilgi kirliliği dediğimiz şey de buradan başlıyor. Ne Fatsa’da ne Ayder’de asansörler yere çakılmadı. Arızaya düşüp katta takılı kaldı. Asansörle alakalı piyasada çok bilgi kirliliği var.”

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK, ALIYORUZ, ALMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Hiçbir asansörün düşmesinin mümkün olmadığını, paraşüt siteminden frenlemeye, 4 yerden bağlanmış halat sistemine ve en alttaki yaylı sisteme kadar asansörlerin düşmemesi için teknik olarak da çok fazla önlem alındığına dikkat çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “En fazla kata ulaşamadan kalabilir. Bunun olmaması için de gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.” Kadir Aydın