Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Ali Çetinkaya’nın mirasını korumanın mutluluğunu yaşıyoruz

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatlarıyla Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri olan devlet adamı ve asker Ali Çetinkaya’nın Kocatepe Mezarlığındaki kabri, bakımdan geçti.

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın

Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın silah arkadaşı Ali Çetinkaya’nın mezarı Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatıyla tadilata alınarak yelendi.Tadilat çalışmaları sonucunda Çetinkaya’nın mezarına yıllar sonra Muharip Gazi unvanı Başkan Köksal tarafından yazdırıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olan Ali Çetinkaya’yı Kurban Bayramının ikinci günü kabri başında ziyaret eden Köksal, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Çetinkaya ve Milli Mücadele kahramanlarını rahmetle andı.

‘ÇETİNKAYA’NIN KABRİ YILLARDIR BAKIMSIZLIKTAN DOLAYI İHMAL EDİLDİ’

Ali Çetinkaya’nın kabrinin yıllardır bakımsızlıktan dolayı ihmal edildiğini dile getiren Başkan Köksal, gerekli tamirat ve bakım çalışmalarının Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tamamlandığını açıkladı.   Bakımsızlığı nedeniyle yıllardır şikâyet konusu olan Ali Çetinkaya’nın mezarına gerekli hassasiyeti göstermenin huzuru içinde olduklarını vurgulayan Köksal, Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşının en büyük kahramanlarından Ali Çetinkaya’nın mirasını yaşatmak ve korumanın mutluluğu içinde olduklarını sözlerine ekledi. Haber Merkezi