Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ, ülkenin dört bir yanına sağlık çalışanları gönderiyor

AFSÜ’nün 2018 yılından bu yana akademik ve kurumsal anlamda gelişimini sürdürerek kadrosunu güçlendirdiğini ve Türkiye’nin dört bir yanına sağlık çalışanları gönderdiğini belirten Vali Yiğitbaşı, “Bir emekle öğrencilerini mezun eden bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

AFSÜ'nün 2018 yılından bu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) sağlık camiasına kazandırdığı yüzlerce yeni mezunu, coşkulu törenlerle çalışma hayatına uğurlandı. Afyonkarahisar ve AFSÜ protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci yakınının katılımıyla düzenlenen üç farklı mezuniyet töreninde hem mezunlar sahneye çıkarak diplomalarını aldı hem de dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Tıp Fakültesi’nin mezuniyet programına katılan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı da 2018 yılından bu yana akademik ve kurumsal anlamda gelişimini sürdüren AFSÜ’nün ülkenin dört bir yanına sağlık çalışanı gönderdiğini belirtti. Yiğitbaşı, “Mesleklerini icra etmek üzere fakülte koridorlarından meslek hayatının zorlu yollarına uğurlayacağımız çiçeği burnunda hekimlerimizi tebrik ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, “Evlatlarını titizlikle yetiştiren ve bugünlere getiren, mezuniyetlerine kadar irili ufaklı sayısız fedakarlığı, hiçbir şeylerini esirgemeden yapan tüm anne babaları kutluyorum” ifadelerini kullandı. AFSÜ’nün THE Etki Sıralaması 2024 sonuçlarına göre Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasındaki birinciliğinden dolayı kutlayan Vali Yiğitbaşı, “Başarılarından ötürü başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’u ve bin bir emekle öğrencilerini mezun eden bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘HEKİMLİK ŞUURUNU BİZE KAZANDIRAN HOCALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

AFSÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde 181 genç hekim yemin ederek sağlık ordusuna katıldı. 17. dönem mezuniyet töreninin açılış konuşmasını dönem birincisi Dr. Meryem Büşra Aydoğan yaptı. Tıp eğitimine, ‘Önce, zarar verme!’ ilkesini öğrenerek başladıklarını söyleyen Aydoğan, diplomadan önce insanlığın kazanılmasını öğrenmenin AFSÜ’deki eğitim hayatları boyunca elde ettikleri önemli kazanımlar arasında olduğunu belirterek, “Hekimlik şuurunu bize kazandıran, bize mesleğimizin önemini aşılayan, iyi birer hekim olarak yetişmemize katkı sağlayan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘TIBBİ HİZMETLER, KÜRESEL ÖLÇEKTE MUAZZAM DÖNÜŞÜM GEÇİRDİ’

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş konuşmasına sağlık hizmetlerine yönelik taleplerin artışı ve alanda yaşanan gelişmelere bağlı olarak tıbbi hizmetlerin, küresel ölçekte muazzam bir dönüşüm geçirdiğini söyleyerek başladı. Literatürde yaklaşık 10 bin tanımlı hastalık bulunduğuna, küresel ölçekte göçler ve demografik hareketlere bağlı olarak hastalık ve hasta sayılarının arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Türkiye’de de yaşlanan nüfus, çarpık kentleşme ve benzeri toplumsal sorunlarla birlikte sağlık hizmetlerine yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Mevcut tablo gelecekte hekimlere ve sağlık çalışanlarına daha çok ihtiyaç duyulacağını göstermektedir” diye konuştu. Sağlığın; kişiselleştirilmiş ilaç, önleyici tıp, gen terapisi, yapay zekâ, uzaktan gözlem ve takip gibi birçok yeni olgunun etkisiyle dönüşmeye devam ettiği bir ortamda, sağlık hizmetlerinin sunumunda insanlığı muazzam fırsatların beklediğini ifade eden Prof. Dr. Okumuş, hekimlik ve diğer sağlık mesleklerinin, önemli mesleklerden olmaya devam edeceğini söyledi.

‘YENİ AKILCI ÇÖZÜMLERİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİ AÇIKTIR’

Prof. Dr. Okumuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısaca özetlemeye çalıştığım bütün bu tabloyu ve bir günün 24 saatten ibaret olup hekimlerin fiziksel çalışma kapasitelerinin sınırlılığını da göz önünde bulundurduğumuzda, sağlık hizmetlerinin sunumunda yeni akılcı çözümlerin geliştirilmesi gerektiği açıktır ve bu bağlamda çok geçmeden çalışmalara başlanması gerekmektedir. Bütün güncel gelişmelere karşın yüzyıllar geçse de değişmeyecek olan temel tıp etiği ilkelerini de göz ardı etmemiz elbette ki mümkün değildir. Bu ilkeler arasında; mahremiyet, zarar vermeme, adalet, hastaların özerkliğine saygı ve yararlılık ilk akla gelenlerdir. Buna karşılık, temel görevi hastalara sağlık hizmeti sunmak olan, eğitim hayatından meslek hayatı sürecine kadar, inanılmaz bir özveri ve fedakârlıkla çalışan hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza karşı halen devam etmekte olan şiddet olaylarının da artık son bulmasını diliyoruz.”

‘GELECEK ADINA UMUT VERİCİ SONUÇLAR ELDE ETTİK’

AFSÜ’nün çeşitli üniversite derecelendirme kuruluşlarının uluslararası üniversite sıralamalarında son derece başarılı ve gelecek adına umut verici sonuçlar elde etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Okumuş, “Hem mezunlarımızın bugünlere gelmesinde emeği olan değerli ailelerine hem de akademik ve idari kadromuza, özverili gayretleri ve idealist çalışmaları için teşekkür ediyorum. Sevgili mezunlarımız, yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

AFSÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Mezunların fakülte deneyimlerini yansıtan slayt gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Eczacılık Fakültesi Dönem Birincisi Eczacı Berra Nur Benzer yaptı. Bütün mezunlar adına, insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesine hizmet eden ve halkın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılığın, artık resmen bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Benzer, “Bizler mesleğin yeni üyeleri olarak gelecekte eczacılık mesleğinin onuru ve saygınlığını korumak için elimizden geleni yapacağımıza, sizlerin huzurunda söz veriyoruz” dedi.

’60 ECZACIYI ÇALIŞMA HAYATINA UĞURLADIK’

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkçü, 2019’da öğrencilere kapılarını açan fakültelerinden bu sene ilk dönem mezunu olarak 60 eczacıyı çalışma hayatına uğurladıklarını söyledi. AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nin Türkiye’de en fazla tercih edilen ilk 20 fakülte arasında bulunduğunu belirten Prof. Dr. Sarıkürkçü, sıralamada ilk 50 bine giren adaylar tarafından tercih edilmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Sarıkürkçü, “Bugün sizler için yeni bir yolculuğun başlangıcı. Bugüne kadar birer yolcu olarak devam ettiğiniz bu yolculukta her biriniz öncüsünüz artık. Eczacılık mesleğine adım atıyor, topluma hizmet etmeye başlıyorsunuz. Mezuniyet sonrası hayatınızda karşılaşacağınız zorluklara rağmen, edindikleriniz ışığında her zaman doğru kararlar vereceğinize inanıyorum. Mesleğinizi icra ederken, insana hizmet etme sorumluluğunuzun bilincinde, mesleki etik ilkelere bağlı kalmanızı ve topluma faydalı bireyler olmanızı temenni ediyorum”  diye konuştu.

‘SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK, İLK MEZUNLARIMIZI VERİYORUZ’

Afyonkarahisar’a Eczacılık Fakültesinin açılarak öğrenci kabul edilmesi aşamasında YÖK nezdinde yaptıkları görüşmelerde uzun süre dirençle karşılaştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’de ilaç geliştirecek, ilaç üretecek, bu konuda her tür imkâna sahip olacak donanımlı eczacılar yetiştirme vaadiyle yola çıktıklarını söyledi. Sağlık hizmetlerinin verimliliği, bireylerin doğru tedaviye erişimi ile ilaçların etkin ve güvenli kullanımında eczacıların rolünün belirleyici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemizde; altyapısıyla, laboratuvarlarıyla, çalışma alanlarıyla hedeflediğimiz nitelikte eczacılar yetiştirmek üzere bir fakülte kurma sözümüzü yerine getirdik ve şimdi de ilk mezunlarımızı veriyoruz. AFSÜ’nün göz bebeği olan Eczacılık Fakültesinin genç mezunların heyecanını paylaşmaktan, büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

‘YERLİ İLAÇ ÜRETİMİ ODAKLI ÇALIŞMALARA BÜYÜK DEĞER VERİLDİĞİNİ MEMNUNİYETLE GÖRÜYORUZ’

Gıda gibi bazı alanların uluslararası düzeyde silah olarak kullanıldığına, bu anlamda etkili ve erişilebilir ilaçlar ve tedavi yöntemleri geliştirmenin stratejik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Ülkemizde de kamu harcamaları bakımından ciddi bir mali yük olan ithal ilaç kullanımının azaltılması amacıyla yerli ilaç üretimi odaklı çalışmalara artık büyük değer verildiğini memnuniyetle görüyoruz. AFSÜ olarak bu konudaki çabaların, ‘milli bağımsızlık’ anlayışı doğrultusunda paydaşı olmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

AFSÜ DHF İKİNCİ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde (DHF), ikinci dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Bütün mezunlar adına etik ilke ve ahlaki anlayışı kaybetmeden mesleklerini hayat boyunca onurla ve başarıyla icra etme temennisini paylaşan Çetin, “Yoğun eğitim programımızda her daim bizi destekleyen, sınav dönemlerinin atmosferini kilometrelerce uzaktan bizlerle yaşayan sevgili ailelerimiz; emeklerinizin karşılığı olmasa da sizlere teşekkürümüz sonsuzdur” diye konuştu.

’75 DİŞ HEKİMİNİ SAĞLIK CAMİASINA KAZANDIRDIK’

DHF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil de “Dünün çocukları, bugünün meslektaşları, aramıza hoş geldiniz”  diyerek başladığı konuşmasında, bu sene 75 diş hekimini sağlık camiasına kazandırdıklarını belirterek yeni mezunların koruyucu hekimlik anlamında, toplumun ağız ve diş sağlığına büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Prof. Dr. Evcil, AFSÜ DHF ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ‘Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi İş Birliği Protokolü’ ile ilkokullarda, ağız ve diş sağlığında beslenme ve öz bakım becerileri konusunda farkındalık oluşturulması; öğrencilere ağız ve diş sağlığına yönelik davranış alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Bireylerin kendi sağlıklarını koruma konusunda bilinçlendirilmesiyle ağız ve diş sağlığı konusunda hasta sayılarının azalmasını arzu ettiklerini belirten Prof. Dr. Evcil, “Uzun bir süreçte gerçekleşebilecek bu bilinçlenme konusunda biz fakülte olarak bir adım attık ve devam da edeceğiz. Bu çalışmanın kahramanı olan bugün mezun ettiğimiz değerli meslektaşlarım, yıl boyunca okulları ziyaret ederek bu çalışmayı başarıyla sonuçlandırdılar, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

‘BU BAŞARI YETMEZ, HEDEFİMİZ İLK ÜÇ FAKÜLTE ARASINA GİRMEKTİR’

Türkiye’de toplumun ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik atılacak adımlar, nitelikli uzman hekimlere duyulan ihtiyacı her geçen gün arttığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu ihtiyacı karşılamak için AFSÜ DHF’de dinamik ve vizyoner bir eğitim müfredatı uygulandığını söyledi. Mezunların gösterdikleri başarıların DHF’nin eğitim kalitesini en güzel şekilde yansıttığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu: “DUS başarı sıralamasında, Türkiye ve KKTC’deki 91 devlet ve vakıf üniversitesi arasında; köklü pek çok fakülteyi geride bırakarak ilk onda yer almamız, kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir başarıdır. Fakültemiz hem eğitim hem de sağlık hizmet sunumu açısından çok hızlı bir gelişim gösterdi. Dolayısıyla tesadüfi olmayan bu başarıda emeği olan bütün mensuplarımızı kutluyorum. Bu başarı yetmez, hedefimiz ilk üç fakülte arasına girmektir.” Mezunlara fakültede edindikleri becerileri yeterli görmeyip daha ileri ve yeni beceriler kazanmaları gerektiği konusunda tavsiyede bulunan Prof. Dr. Okumuş, kariyerleri boyunca kendilerini geliştirmeye odaklanmaları gerektiğini vurguladı.