Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal 100 günü değerlendirdi

Göreve gelişinin yüzüncü gününde

Göreve gelişinin yüzüncü gününde 100 günlük süreci değerlendiren Köksal: “İhalesi devam eden yapım işlerinin eksikliklerin giderilmesi için çalışıyoruz şehrimizin muhtelif cadde ve sokaklarına 886 metre yağmur suyu şebeke hattı, 975 metre kanalizasyon şebeke hattı  ilave edilmiştir. 72 adet yol seviyesinde bulunan kanalizasyon yağmur suyu muayene bacası ile yağmur suyu merkezlerinin bakım tamir yükseltme işlemi yapılmıştır. 3094 metre içme suyu ana hattı döşenmiştir, 299 metre içme suyu yenilenmesi yapılmıştır, 16 metre abone hattı döşenmiştir, 44 metre içme suyu abone hattı yenilenmiştir, 201 adet ana boru arızası yapılmıştır, 127 adet abone arızası yapılmıştır, 7 adet vatandaş abone bağlantısı için ruhsat verilmiştir, 2.021.484 MHz merkezi 1.744.160 MHz içme suyu arıtma tesisi 2.174.804 MHz tercih merkezinde toplamda 5.940.448 içme suyu temin edilmiştir takvim düzenlemesi kapsamında 10.000 metre² çim ekimi 3.178 adet fidan 9.478 adet süs bitkisi ekimi 35.000 metre² otomatik sulama sistemi 1.200.000 metrekare çim biçme faaliyeti gerçekleştirilmiştir bunun yanında suyun tasarruflu kullanılmasını sağlamak amacıyla dekor kuru peyzaj çalışmalarına başlanmış olup kavşaklarınıza 7.485 metrekare kuru peyzaj çalışması yapılmış ve kuru peyzaj çalışmalarına da yapılmaya devam edilmektedir. Parklarımızın yapıp onarım ve maliyeti kapsamında 2.180 metre² kauçuk kaplaması yapılmıştır 382 metre² zemin kauçuk kaplama yapılmıştır oyun grubu ve spor aleti alıp ve yenileme çalışmaları günlük olarak takip edilmektedir. 7 mahallemizin cadde ve sokaklarında kalıcı ilaçlamalarımız periyodik olarak takip edilmektedir halk sağlığının ön planda tutulması temizlik çalışmalarımız titizlikle gerçekleştirilirken camilerin temizliğini de bahçeler dahil olmak üzere periyodik olarak yapmaya devam ediyoruz mezarlıkların bakım onarım çalışmalarını takip ediyorum başladığım gün itibarıyla mezarlıklarınızı bulunan çeşmelerin açık hale getirilmesi talimatını vererek vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirdik Mezarlıklarımız ve mescit koyarak mezar ziyareti esnasında vatandaşlarımızın namaz kılabilmelerine imkan sağladık. Sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde belediyemize ait olan sosyal tesislerimizde Afyonkarahisar Belediye orkestrası yaz akşamları dinletileri düzenlemeye başladık 12-14 Temmuz tarihleri arasında Motor Sporları Merkezi’nde Baba Çocuk kampımızı gerçekleştireceğiz. Olimpik yüzme havuzumuzun eksiklerini tamamlayarak spor okulları basketbol, voleybol, güreş, badminton masa tenisi, jimnastik karate, bilgi evlerinizde yaz kursları, halkoyunları, satranç, ebru, robotik kodlama, bağlama, drama, Kur’an-ı Kerim, resim, zula, pilates, tiyatro kursu, tarak yapımı, deri aksesuar yapımı keçe ve keçe işlememe kurslarını faaliyete almış bulunmaktayız. Euro 2024 Avrupa Şampiyonalarında olan Milli Takımımızın katıldığı tüm maçlar Zafer Meydanı’nda birlikte takip ettik. Maç öncesi çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirildi.

YÜNTAŞ Kadın Voleybol Takımı Kurulacak

Köksal Sultanlar Ligi’n yükselmeyi hedeflediği YÜNTAŞ Kadın voleybol Takımı hakkında da şu cümleleri kurdu: “YÜNTAŞ Kadın Voleybol Takımımızı kuruyoruz kısa vadede Sultanlar Ligi’ne çıkmayı ve kadınların şehrimizi bu alanda da en iyi şekilde temsil etmelerini amaçlıyoruz. Federasyona başvuru sürecimiz tamamlandı 2. Lig Kadın Voleybol Takımımızın müsabakalarını izleyeceğiz. Birlikte kutlayacağız Afyonspor ‘la ilgili iş adamlarının öncülüğünde görüşmelerimiz var bu noktada öncülük yapan elinizden geldiğince zorlu olan futbol takımımıza destek olmaya gayret ediyoruz.”

Aybüke Öğretmenin adı Bilgi Evi’nde Yaşatılacak

Köksal: “Henüz 22 yaşındayken hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin ismini Selçuklu’da açacağımız bilgi evinde yaşatacağız. Selçuklu Mahallesi’nde de bir bilgi evini bu şekilde kazandırmış oluyoruz. Toplumcu belediye uygulamalarını şehrimizle tanıştıracağız demiştim ne zaman gruplar için elimizden gelen her imkanı sunacağı vatandaşlarımızın ekonomik olarak zor günler geçirdiği bu zamanlarda belediye olarak yanlarında olduğumu onlarla dertlendiğini kederlendiğini üstünde neşeli ve sevinçte daima yanlarında olacağımı onlarla birlikte hareket edeceğimi bir kez daha söylemek istiyorum bu düşüncelerle görme engelli vatandaşlarımız için karşıdan karşıya geçerken kolaylık sağlayacak olan yaya trafiğinin yoğun olduğu vilayet kavşağında akustik sesli uyarı sistemini hayata geçirdik. Şehit aileleri, şehit yakınlarımız gazilerimiz ve engellilerimize yönelik su tarifelerinde %50 indirim oranını %80-85’e çıkarttık. Sosyal tesislerimizde %35 ile 45 arasında indirim yaptık bildiğiniz üzere çay 5 TL Türk kahvesi 10 TL olarak hizmete sunulmaya başlandı. Şehrimizdeki tüm açık otoparklar vatandaşlarımızın diyerek ücretsiz olarak hemşirelerimizin hizmetine sunuldu göl kaplıcalarımızı da Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri halk günü olarak ilan edildi ve bugünlerde umumi hamam ücreti 40 TL olarak belirlendi. Cenaze nakil ücretinin sıfırlayarak cenaze ücretini tamamen ücretsiz hale getirdik. Vermiş olduğumuz sözü yerine getirerek maaşları da iyileştirmeler yapıldı en düşük maaş alan işimizi 30.400 TL maaş alacak seviyeye getirmiş oldu ayrıca kadrolu işçilerimiz için de ek protokolü imzalayarak onların maaşlarında da gerekli yükseltmeleri yaptık ve sürgünde olan sırf sendikası yüzünden sürgünü olan kadrolu işçilerin eski yerlerine iadesi gerçekleştirdik muhtelif zamanlarda semt pazarlarında çalışan esnaflarınıza alışverişe giden vatandaşlarımıza kolaylaştırdık. Günlük üretim kapasitesini 25.000 seviyelerine çıkarttığımız Halk Ekmek ucuz ve kaliteli ekmek tüketmesi için çalışmaya devam edeceğim bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim YÜNTAŞ şirketimiz 100 günlük dönemde 24 milyon nakdi borç ödedi bu borcun 7.500.000 liralık kısmı seçimden aylar önce emekli olup haklarını alamayan personele ait.

Halk Lokantası 2 Noktada Açılacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal 4 çeşit yemeğin 75 TL olacağı Halk Lokantaları ile ilgili detayları basın mensupları ile paylaştı: “Aldığımız kararla ilgili şehrimizin iki farklı noktasında halk lokantasını açacağız böylelikle halkımızın ucuz yemeğe ulaşımını sağlıyoruz. Anıtpark‘ta ise Engelsiz Gastronomi Merkezi’nin yanındaki kafemizde dört çeşit yemek 75 TL olacak bu ayın sonunda da buraları faaliyete geçirmiş olacağız şehrimizin markası olan Avşar ile anlaşmamızı yaptık yerli bir marka Avşar maden suyu işletmelerimizde 10 TL’den halkımızın hizmetine sunmaya başladık. Devrane Çay bahçesi olarak hizmet veren kafeteryamızda emekliler lokali olarak hizmet vermeye başlayacağız. Emeklilerimizin hem güzel zaman geçirmelerini hem de daha ucuz ve kaliteli hizmet almalarını gerçekleştireceğiz. Seçim dönemi vaatlerinden olan uygulamasını ısınma yardımı ile başlatıyoruz kış döneminde Ocak Şubat ve Mart aylarında ihtiyaç sahibi hanelere Zafer Kart aracılığıyla ısınma yardımı ödemesi yapacağız Eylül Ekim ayı gündeminde bu konuyu görüşeceğiz yine bu haftada çölyak hastalarımıza belediye yardım birimimizde yaptığımız çalışmalara ek olarak Zafer Meydanı’na glütensiz büfe hizmet veriyor.”

Detaylar Gelmeye Devam edecektir..