Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de iki fakülteye dekan ataması yapıldı

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu ve Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Elbeyi Pelit mevcut görevlerine asaleten atandı

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ile Turizm Fakültesi Dekanlığına atamalar yapıldı. Yükseköğretim Kurulunca gerçekleştirilen atamalar sonrası Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına, Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise asaleten atandı.

PROF. DR. ŞERİFE EBRU OKUYUCU

1977 yılında Konya’da doğan Şerife Ebru Okuyucu, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamlamıştır.  2000 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olan Şerife Ebru Okuyucu, 2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 2024 yılında aynı bölümde Prof. olarak atanan Şerife Ebru Okuyucu halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları, Bina Bilgisi, Tasarım Eğitimi, İç Mekan Tasarımı, Temel Tasarım, Mimarlıkta Göstergebilim, Yeniden İşlevlendirme olan Şerife Ebru Okuyucu’nun ilgili konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.

PROF. DR. ELBEYİ PELİT

1978 yılında Gümüşhane’de doğan Elbeyi Pelit, ilk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamlamıştır. 2001 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulundan mezun olan Pelit, 2002 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. 2019 yılında aynı bölümde Prof. olarak atanan Pelit halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Pelit’in çalışma alanları olarak, Turizm, Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi, Turizm Rehberliği, Turizm Eğitimi, Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Otel İşletmeciliği, Sürdürülebilir turizm olan Pelit’in ilgili konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.