Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP heyeti Afyon’daki eğitimcilerin sorunlarını dinledi

CHP Genel Merkezi tarafından ülke genelinde sürdürülen Eğitim Buluşmaları’nın Afyon ayağı yapıldı. Partililer ve eğitim sendikaları ile eğitimcilerin katıldığı toplantıda söz alan İl Başkanı Erhan, eğitim konusunda her kesimin görüşlerini dinlemek istediklerini söyledi.

CHP Genel Merkezi tarafından

CHP’nin Türkiye genelinde sürdürdüğü eğitim toplantılarının Afyon ayağı bugün geniş katılımla yapıldı. CHP İl Başkanlığı tarafından Afbel Termal Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Suat Özçağdaş, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Parti Meclisi Üyesi Yalçın Görgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, İl Başkanı Faruk Duha Erhan, il ve ilçe teşkilatlarından yöneticiler, partililer ve eğitim sendikalarından temsilciler ile eğitimciler katıldı. Açış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, toplumun her kesiminin özellikle de eğitim camiasındaki herkesin görüşleri alınarak oluşturulabilecek bilimsel bir eğitim modelinin Türkiye’nin geleceğini güvence altına alacağını belirtti. Erhan, “Partimizin Türkiye’nin dört bir yanında başlattığı eğitim maratonu kapsamında bugün sizleri Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Afyonkarahisar Eğitim Buluşmamız kapsamında şehrimizde bu konuda söz söylemek isteyen herkesi davet ettik. Çünkü her bir fikre çok önem veriyor, ortak uzlaşı yöntemiyle ulaşılan sonuçların daha kapsayıcı olduğuna inanıyoruz. Toplumun her kesiminin özellikle de eğitim camiasının tüm paydaşlarının görüşleri alınarak oluşturulabilecek bilimsel bir eğitim modeli ülkemizin geleceğini güvence altına alacaktır. Bugün Türkiye’nin en önemli sorunu olan eğitimi konuşmak için buradayız” diye konuştu.

‘DOĞRU BİR EĞİTİM MODELİ ÜLKEMİZİN ÇOCUKLARINA VERECEĞİMİZ EN BÜYÜK HEDİYE OLACAKTIR’

Eğitimin Türkiye’nin geleceğini belirleyen, toplumsal kalkınmanın temelini oluşturan, toplum ve kendileri için en önemli konu olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Erhan, “Eğitim ülkemizin geleceğini belirleyen, toplumsal kalkınmanın temelini oluşturan bir konu olduğu için en önemli konumuzdur. Doğru bir eğitim modeli ülkemizin çocuklarına vereceğimiz en büyük hediye olacaktır. Çünkü doğru bir eğitim sisteminde yetişen çocuklar bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyelerine çıkaracak bireyler haline getirecektir” dedi.

‘ÖNCELİKLE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIDIR’

Eğitimde öncelikle fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan CHP İl Başkanı Erhan, öğretmen, öğrenci ve velilerin mutlu olmadığı bir toplumda ilk önce çözülmesi gereken sorunun milli eğitim modeli olduğunu dile getirdi. Erhan, “Öncelikle eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Her çocuk okula erişimde ve okul hayatı devam ederken aynı şartlara sahip olmalı her bir çocuğumuza aynı imkanlar sunulabilmelidir. Günümüz Türkiye’sinde ne devlet okulu öğretmenleri ne de özel okul öğretmenleri, ne devlet okulu velileri ne de özel okul velileri, ne devlet okulu öğrencileri ne de özel okul öğrencilerinin mutlu olmadığı bir ortamda ilk önce çözülmesi gereken sorun milli eğitim modelidir” ifadelerine yer verdi.

‘EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR’

Eğitime ayrılan bütçenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Erhan, öncelikli olarak tüm çocukların eğitime kolayca ulaşabilmesinin sağlanması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle memnun olan laik, demokratik, çağdaş bir eğitim modeli şu an en büyük ihtiyacımızdır. Eğitime ayrılan bütçe tekrar gözden geçirilmeli ve tüm çocuklarımızın eğitime rahatça ulaşması bir an evvel sağlanmalıdır. Dijital dönüşüm bir an önce gerçekleştirilerek çocukların öğreniminde en çağdaş ve teknolojik yöntemler kullanılabilir hale gelmelidir. Ülkemizin genç nüfus kapasitesi doğru değerlendirilmeli ve sahip olduğumuz bu enerji en doğru şekilde yönlendirilmelidir. Çünkü inanıyoruz ki çocuk umuttur, çocuk gelecektir, bir çocuk dünyayı değiştirir. Konusunda uzman birbirinden değerli misafirlerimizin mutlaka değinecekleri önemli fikirler olacaktır. Toplantımızın verimli geçmesini, şehrimiz ve ülkemizin eğitimine katkı sunmasını diliyorum.”