Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler protein ağırlıklı kahvaltı yapmalı

Zamanının çoğu okulda geçiren çocukların enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, gelişme çağındaki çocukların ve ergenlerin enerji ihtiyaçlarının yüksek olduğunu belirtiyor.

Zamanının çoğu okulda geçiren

Yiğit, okul döneminin başlamasıyla çocukların beslenme alışkanlıklarının nasıl düzenleneceği hakkında önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, çocukların protein ağırlıklı bir kahvaltı yapmalarının önemli olduğunu vurguladı. Yiğit, “Yapılan araştırmalar, kahvaltı yapan çocukların derse daha iyi odaklandığını gösteriyor. Ancak kahvaltıda çocuklara enerji versin diye çikolata kremalarını önermiyoruz”dedi. Çocukların enerji ihtiyaçlarını karşılamak için günde 1 veya 2 ara öğün yapabileceklerine değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, ancak sağlıksız yiyeceklere yönelebileceklerinden seçimin çocuklara bırakılmamasını, beslenme çantalarına sağlıklı atıştırmalıklar konulmasını önerdi.

ÇOCUKLAR VE ERGENLER 3 ANA ÖĞÜN YEMELİ

Yaz tatilinin sona ermesi ve yeni bir dönemin başlamasının çocukların sağlıklı beslenme rutinlerinin oluşturulması için de iyi bir fırsat olabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Çocukların okula sağlıklı bir başlangıç yapmasında, yeterli ve dengeli beslenmenin yeri oldukça önemli” görüşünü kaydetti. Zamanının çoğu okulda geçtiği için çocukların enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Gelişme çağındaki bireylerin yani çocukların ve ergenlerin enerji ihtiyaçları yüksektir. Bu nedenle günde 3 ana öğün yapmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

PROTEİNLİ BİR KAHVALTI DERSE DAHA İYİ ODAKLANMAYI SAĞLIYOR

Güne peynir ve yumurta gibi proteinli bir kahvaltı ile başlamanın altın standart olduğunun altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, şöyle devam etti: “Eğer kahvaltı yapmada zorluk yaşanıyorsa, mutlaka ilk teneffüslerde yenilebilecek yeşillikli bir sandviç, ev yapımı esmer unla yapılmış peynirli, yeşillikli bir poğaça da tercih edilebilir. Yapılan araştırmalar, kahvaltı yapan çocukların derse daha iyi odaklandığını gösteriyor. Ancak kahvaltıda çocuklara enerji versin diye çikolata kremalarını önermiyoruz. Bunların yerine ev yapımı tahin-pekmez veya şekersiz fındık/fıstık ezmeleri tercih edilebilir.”

BESLENME ÇANTASINDA SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR BULUNDURUN

Çocukların enerji ihtiyaçlarını karşılamak için günde 1 veya 2 ara öğün yapabileceklerine değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, şöyle devam etti: “Çocuklar seçimlerini kendileri yaptığında, hızlıca kek-meyve suyu, tuzlu atıştırmalıklara yönelebilirler. Ancak son yıllarda okul kantinlerinde yapılan kısıtlamalar sonucu bu sağlıksız besinlerin satışı da sınırlandırılmıştır. Çocuklar enerji ihtiyacını kuruyemişlerden, muz, mandalina, elma gibi taze meyve veya kuru meyvelerden sağladığında iştah kontrollerini de daha iyi sağlamış olacaklardır.”