Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İletişim Başkanlığı Afyon Bölge Müdürü Ülgen, ABC’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Afyon Basın Cemiyeti’ne (ABC) hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak ABC Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akar’dan gerçekleştirilen faaliyetler ve cemiyet hakkında bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen tarafından dün Afyon Basın Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyarette Bölge Müdürü Uğur Ülgen ve Afyon Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akar, Afyon’da gazetecilik mesleğinin gelişmesi, dezenformasyonla mücadele ve basın çalışanlarının mesleki olarak kendilerini geliştirebilmeleri için İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ile Afyon Basın Cemiyeti iş birliğinde oluşturulacak ortak projelerle eğitimler düzenleneceğini belirtti. Ziyarette, Afyon Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Tunca, Hakan Dilek, Nergiz Kılıç Savrık, Zafer Murat Çakır ve Soner Gürsan da yer aldı.

‘HİÇ KİMSEYİ ÖTELEMEDEN, HİÇ KİMSEYİ DIŞLAMADAN ÜYE KAYITLARIMIZ HALEN DEVAM EDİYOR’

Afyon Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen’in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ülgen’e teşekkür etti.  Akar, basının hak ettiği noktaya ulaşmasında ve halkın gözü, kulağı, sesi olarak toplumun haber alma gereksiniminin doğru bir şekilde karşılanması konusunda çabalarının devam ettiğini vurguladı. Akar, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü olarak ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Afyon Basın Cemiyeti adında aslında aynı mesleğin bir başka masanın diğer tarafında olan insanlarız. Hep birlikte başta Afyonkarahisar olmak üzere Türkiye’de ve dünyada basının layık olduğu, hak ettiği şekilde haberleri ve halkın gözü, kulağı, sesi olma anlamında çabalarımız devam ediyor. Bu konuda her daim olduğu gibi büyük destek gördük. Biz Afyon Basın Cemiyeti olarak alanda faaliyet gösteren 100’e yakın üyeye ulaştık. Hiç kimseyi ötelemeden, hiç kimseyi dışlamadan üye kayıtlarımız halen devam ediyor. Son olarak da hafta içerisinde bir gelişme oldu. Onu sizinle paylaşalım. Afyon Basın Cemiyeti olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyelik başvurumuz vardı, o da kabul edildi. Şu anda üst birlik olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na da üyeyiz. Tekrar teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘AFYON BASIN CEMİYETİ’YLE BERABER DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ DÜZENLEMEK İSTİYORUZ’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Afyon Basın Cemiyeti’nin Afyon’a ve basın camiasında çalışan gazetecilere hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunarak ABC’nin güzel işlere imza atacağından emin olduklarını ifade etti. Ülgen, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak buradaki gazeteciler, gazeteciler cemiyeti, basın-yayın kuruluşları bizim proje ortaklarımız. Zaman zaman onlarla hep birlikte eğitim faaliyetleri olmak üzere çeşitli faaliyetlerde birlikte çalışıyoruz. Afyon Basın Cemiyeti’yle beraber de inşallah bir dezenformasyonla mücadele eğitimi düzenlemek istiyoruz. Daha önce de görüşmüştük. Yerinizin de, bu mekanın da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN İNSANLARIN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK EĞİTİMLERDE YER ALMAK İSTERİZ’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ile daha önceki görüşmelerinde ABC’nin düzenleyeceği faaliyetlerde her zaman destek olunacağının Müdürlük tarafından belirtildiğini söyleyen ABC Yönetim Kurulu Başkanı Akar, yapılacak çalışmalarda ortak akılla ve ortak projelerle gazeteciliğe yeni başlayan insanların gelişmesine katkı sağlayacak eğitimlerde yer almak istediklerini kaydetti. Dezenformasyonla mücadele konusunda da el birliğiyle daha iyi ve daha güzel haberlerin oluşturulabilmesi için çaba harcayacaklarını belirten Akar, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ile daha önce görüşmelerimiz oldu. Bizim faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olacağınızı belirttiniz. Bundan sonraki çalışmalarda da ortak akılla, ortak projelerle hareket ederek bu mesleğe özellikle yeni başlayan insanların gelişmesine katkı sağlayacak eğitimlerde yer almak isteriz. Çünkü dünyada da, Türkiye’de de, Afyon’da da maalesef dezenformasyon haberleri oldukça sıkıntı yaratıyor. Sizin de bünyenizin bir bölümünde olduğundan dolayı bu konuda el birliğiyle daha iyi, daha mutlu haberlere imza atmak için çaba sarf edeceğimizi belirterek tekrar teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

‘GAZETECİLİK MESLEĞİ DİNAMİK BİR SÜREÇ’

Gazetecilik mesleğinin dinamik bir süreç olduğuna dikkat çeken Bölge Müdürü Ülgen,  gazetecinin sürekli olarak kendini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Basın kartı hakkında bilgiler veren Ülgen, “Gazetecilik mesleği dinamik bir süreç. Bilgiler sürekli güncelleniyor, iletişim teknolojileri her gün yenileniyor. Dolayısıyla da bilginin de güncellenmesi gerekiyor. Bir gazetecinin kendini yetiştirmesi gerekiyor. Bunun haricinde yine gazetecilik mesleği bir kamu vazifesi, kamu görevi. Zaten biz gazetecilere basın kartını verirken bu nedenle veriyoruz. Gazetecilerin bir kamu görevini ifa ettikleri için Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen resmi bir kimlik belgesi, bizim verdiğimiz basın kartı. Bu basın kartını alan gazetecilerin de bazı hakları var. Aynı kamu çalışanı gibi yıpranma payı hakları var, gri pasaport alabiliyorlar, silah ruhsatı alabiliyorlar, müze ve ören yerlerinden ücretsiz istifade edebiliyorlar. Buradaki gaye basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak hem de bir şekilde onların yanında olduğumuzu kendilerine hissettirmektir. Afyon’da 135 basın kartı sahibi var ama haftalık veya aylık olarak da sayılarımız artıp eksilebiliyor, ortalama rakam 130 civarında. Sürekli basın kartı sahibi sayısı da 10” ifadelerini kullandı