Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şampiyonlar Ligi’nin açılış golü Afyonlu Kenan Yıldız’dan geldi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Afyonkarahisarlı Milli futbolcu Kenan Yıldız’ın formasını giydiği İtalyan devi Juventus, Hollanda’nın köklü ekibi PSV’yi sahasında ağırladı. Maçı İtalyan ekibi 3-1 kazanırken Kenan Yıldız’ın ilk golü geceye damgasını vurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan başladı. Thiago Motta yönetimindeki Juventus ile Peter Bosz yönetimindeki PSV, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin birinci haftasında kozlarını paylaştı. Juventus maçtan 3-1 galip ayrılırken Afyonkarahisarlı Milli oyuncu Kenan Yıldız, maça damgasını vurdu. Milliyette yer alan habere göre, Juventus’un gollerini 21. dakikada Kenan Yıldız, 27. dakikada Weston McKennie ve 52. dakikada Gonzalez kaydetti. PSV’nin tek golünü ise 90+3. dakikada Saibari attı. Juventus forması giyen Yıldız, ilk Şampiyonlar Ligi maçına PSV karşısında çıktı. 21.dakikada Juventus’un sol kanattan geliştirdiği atakta Kenan Yıldız, çaprazdan ceza sahasına girip uzak köşeye muhteşem bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yerden filelere gitti. Kenan Yıldız’ın attığı nefis gol, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin ilk golü oldu. Maçın başından sonuna kadar etkili bir performans ortaya koyan milli yıldız, mücadelenin de oyuncusu seçildi.

TARİHE GEÇTİ

Kenan Yıldız, 19 yıl 135 günle Juventus tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç oyuncu oldu. Önceki rekor, 13 Eylül 1995’te Borussia Dortmund’a karşı (20 yıl 308 gün) gol atan Alessandro Del Piero’ya aitti.

‘BU GECE ‘MAÇIN OYUNCUSU’ ÖDÜLÜYLE UYUYACAĞIM’

Kenan Yıldız maçın ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Şampiyonlar Ligi özeldir. Bu, bir futbolcunun yaşamak isteyeceği türden bir maçtı. Böylesine prestijli bir sahnede oynamak rüya. Söylenecek fazla bir şey yok, harikaydı. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçımda böyle bir gol atmak. İnanılmaz bir akşamdı, tüylerim diken diken oldu. Del Piero’nun attığı gibi bir gol attığım için çok mutluyum. Onun gibi sevinç yaptım. Bu gece ‘maçın oyuncusu’ ödülüyle uyuyacağım.

‘ORTADA BOŞLUK VARDI VE ŞUT ÇEKİP GOL ATMA ŞANSINI GÖRDÜM’

Afyonlu Yıldız konuşmasının devamında ise “Bugün harika bir maç oynamayı umuyordum. Gol öncesindeki oyunda, Andrea Cambiaso’ya ve koşusuna teşekkür etmeliyim. Ortada boşluk vardı ve şut çekip gol atma şansını gördüm. Sahadaki rolüm? Ya dışarıda solda ya da ortada oynamayı seviyorum. Antrenör hangisini tercih ederse” dedi.

‘KENAN YILDIZ’IN YILDIZI MUHTEŞEM BİR OYUN OYNAYARAK VE İLK MAÇINDA GOL ATARAK PARLADI’

Afyonkarahisarlı Milli Futbolcu Kenan Yıldız’ın attığı muhteşem golün ardından Juventus Kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Juve, üç gol yedikten sonra Hollanda’ya dönen PSV Eindhoven’ı yenerek 2024/25 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde harika bir başlangıç ​​yaptı. Bu gece, Kenan Yıldız’ın yıldızı muhteşem bir oyun oynayarak ve ilk maçında gol atarak parladı. Rüyaların yapıldığı malzeme bu.”