Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hafta başından itibaren yağış soğuklarla geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, hafta sonunda Afyon’da sıcaklık 1-3 derece artacak ancak hafta başından itibaren görülecek soğuk ve yağışlı havayla birlikte salı günü sıcaklık değerleri 13 dereceye kadar düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından

Afyon ve çevresinde hafta sonunda havanın az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, sıcaklık değerlerinde 1 ila 3 derecelik artış görülmesi bekleniyor. Ancak hafta başından itibaren görülecek yağışlarla birlikte sıcaklık değerlerinde 10 dereceye varan düşüşler görülecek.
Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Afyon ve bölge genelinin hafta sonunda az bulutlu ve açık geçeceği, sabah saatlerinde yer yer pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artması bekleniyor. Rüzgarın ise doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği öngörülüyor.
SICAKLIKLAR SERT DÜŞECEK

Meteoroloji tahmin raporlarına göre, pazartesi gününden itibaren Afyon yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hafta sonu 30-31 derece dolayında seyreden sıcaklıklar pazartesi günü 23, 1 Ekim Salı günü ise 16 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklıkları ise pazartesi günü 13 Salı günü ise 9 derece olarak ölçülecek. Uzun yıllar mevsim ortalamasının 22,5 derece olduğu düşünüldüğünde, ortalama sıcaklık değerlerinin 1 Ekim’den itibaren 10 derece düşmesinin kış havasına neden olabileceği kaydediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ OLUMSUZLUKLARA NEDEN OLABİLİR

Öte yandan, Afyon ve çevresinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi meteorolojik olaylara neden olabileceği belirtilerek, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Uzmanlar Afyon’da görülecek sıcaklık düşüşlerinin hissedilen sıcaklıkları düşüreceğine yer vererek, “Montları hazırlayın” ifadesini kullandılar.