Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu

Türkiye Barolar Birliği 2024-2025 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Resmi Gazete’de yayımlanan tarifeyle avukatlık ücretlerine yüzde 61 ile yüzde 102,53 aralığında artış yapıldı. Tarfieyle avukatlara ortalama yüzde 55 zaman yapılırken, bir bölümde yüzde 102’ye varan artış yaşandı, bazı kalemlerde zam oranı sadece yüzde 10 olarak kaldı

Türkiye Barolar Birliği 2024-2025

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 2024-2025 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. TBB’nin her yıl yeniden belirlenen yeni ücret tarifesine göre, ücretlerde yüzde 61 ile yüzde 102,53 oran aralığında artış yapıldı. Maktu ücretlere ilişkin önceki tarifenin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak yapılan artışla anonim şirketlerde bulundurulması zorunlu olan sözleşmeli avukatların alacağı ücret 102,53 oranında artırılarak, 15 bin 800 TL’den 32 bin TL’ye çıkarıldı. Özel kişi ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri aylık avukatlık ücreti 25 bin TL olarak belirlendi.

BÜRODA AVUKATA DANIŞMA 3 BİN 500 LİRA

TBB’nin 2024-2025 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre, büroda sözlü danışma 3 bin 500 lira olarak belirlenirken, takip eden her saat için 1500 lira artış yapılacak. Çağrılı olarak gidilen yerde sözlü danışma 6 bin, takip eden her saat için 3 bin lira ücret ödenecek. Yazılı danışma için de aynı tarife uygulanacak. Dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto hazırlanması 4 bin 500, kira 6, tüzük 24, şirket sözleşmeleri ise 16 bin lira karşılığı yapılacak.

MAHKEMELERE GÖRE MAKTU ÜCRET TARİFESİ

Sulh Hukuk Mahkemesinde ücret 10 bin 700 TL’den 18 bin TL’ye çıkarılarak yüzde 68 oranında artış sağlandı. Sulh Ceza Hakimliğinde görülen davalar için yüzde 68 artış oranı ile yeni maktu ücret 13 bin 500 TL olarak tespit edildi.

Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalarda belirlenen maktu ücret yüzde 67 artırılarak 30 bin liraya yükseltildi.

Ağır Ceza ve Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde takip edilen davalar için belirlenen artış oranı yüzde 61 artışla maktu ücret 48 bin TL’ye çıkarıldı.

İdare ve Vergi Mahkemelerinde görülen davalar için duruşmasız ve duruşmalı ayrımı dikkate alınarak duruşmasız davalar için yüzde 71, duruşmalı davalar için yüzde 72 oranında artış gerçekleştirildi.

Tarife’ye ‘Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine muhalefetten kaynaklanan işler’ başlıklı yeni bir bent eklenerek maktu ücret 12 bin TL olarak belirlendi.

Tarife’nin ‘Yargı Yerleri ile İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olan veya Para ile Değerlendirilebilen Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret’ başlıklı üçüncü kısmında yer alan miktarlar, oluşan mali tablo dikkate alınarak yüzde 100 artırıldı.

İcra ve iflas müdürlüklerinde takipler 6 bin, icra mahkemelerindeki takiplerde ise 7 bin lira ücret ödenecek.