Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı, Çobanlar ve Dazkırı belediye başkanları Enerji Kentleri Birliği ekim ayı toplantısına katıldı

Erzurum’da yapılan Enerji Kentleri Birliği ekim ayı meclis toplantısına Afyonkarahisar’dan Sandıklı, Çobanlar ve Dazkırı Belediye Başkanları katıldı. Enerji Kentleri Birliği’ne üye belediyeler arasında Afyonkarahisar, Çobanlar, Dazkırı, İscehisar ve Sandıklı Belediyesi bulunuyor.

Erzurum’da yapılan Enerji Kentleri

Enerji Kentleri Birliği 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Erzurum’da gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile onaylandı. Toplantıya Afyonkarahisar’dan Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş ve Dazkırı Belediye Başkanı Fatih Çiçek katıldı. Meclis toplantısının ardından ‘Türkiye’nin Enerji Dönüşümü Çalışmaları’ adlı panel düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, toplantıda yaptığı konuşmada, “Enerji Kentleri Birliği olarak 11 Büyükşehir, 12 İl, 83 Büyükşehir İlçe, 40 İlçe ve 5 Belde olmak üzere toplamda 151 üye belediyemizle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının yerel kalkınmaya, ülke refahına, ekonomiye ve istihdama en yüksek katma değeri sağlaması için var gücümüzle çalışmaktayız. Misyonumuz ışığında üye belediyelerimize güneş, rüzgâr, jeotermal, hidroelektrik, biyokütle gibi yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında ön fizibilite çalışmaları, eğitimler, diğer belediyeler arasında iletişimin sağlanması ve teknik ziyaretler gerçekleştirmekteyiz” dedi.

ÖZTAŞ, BİR SONRAKİ MECLİS TOPLANTISININ SANDIKLI EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN DAVETTE BULUNDU

Enerji Kentleri Birliği daimi üyesi olan Sandıklı Belediyesi, ilçeyi temsilen Enerji Kentleri Birliği toplantısına katıldı. Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, toplantıda yaptığı konuşmada Sandıklı’nın jeotermal ısıtma alanında Türkiye’ye örnek olan projelerini anlattı ve bir sonraki meclis toplantısının Sandıklı ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi için davette bulundu. Sandıklı’nın yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında, bakanlık ve birlik görevlileriyle verimli bir toplantı yapıldı ve projeler üzerinde istişarelerde bulunuldu. Enerji Kentleri Birlik Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e bu başarılı toplantıyı düzenlediği için teşekkür ettiğini belirten Başkan Öztaş, “Nene Hatun diyarı Erzurum’da bizleri misafir eden dadaş kardeşlerimizin sıcak kanlı misafirperverlikleri için şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.