Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahin Alparslan, Afyon’da Genç Yönetmenlerle Deneyimlerini Paylaştı

İstanbul’dan gelen yapımcı ve yönetmen Şahin Alparslan, Afyon’da düzenlenen kısa film festivaline katılarak genç sinema öğrencilerine deneyimlerini aktarmak için bir araya geldi

Alparslan, 1988 yılından bu yana sinema ve televizyon sektöründe yapım yönetimi, senaristlik ve daha birçok pozisyonda görev aldığını belirtti.

Alparslan, Türkiye’deki sinema ve televizyon sektörünün merkezi olan İstanbul dışında yaşayan gençlerin kendilerini “kıyıda” hissettiğini ve sektöre girişte zorluklar yaşadıklarını dile getirdi. Bu süreçte, gençlerle sektöre nasıl adım atacakları ve kendilerini nasıl geliştirecekleri konusunda sohbetler yaptı.

Kendi deneyimlerini aktaran Alparslan, “Sektörde nasıl bir iki adım öne geçebilirler?” sorusunun altını çizerek, gençleri cesaretlendirdi. Kendisi, “Şaşkın” isimli bir filmi yönetip senaryosunu yazarken, “Kadın İşi: Banka Soygunu” filminde senaristlik ve “Düğün Şarkısı” filminde yürütücü yapımcılık görevlerini üstlendiğini açıkladı.

Türkiye’nin dizi sektöründe dünya çapında önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Alparslan, “Dünyada en çok dizi satan ikinci ülkeyiz” ifadesini kullandı. Bunun, sektördeki çalışanların özverisi sayesinde mümkün olduğunu ekledi.

Alparslan, ayrıca yeni projeleri hakkında da bilgi vererek, Arabistan’da bir dizi için hazırlık yaptığını ve kendi yazdığı bir filmi çekmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Son olarak Afyon’daki üniversiteyi ve öğrencileri öven Alparslan, burada gördüğü iyi eğitim kadrosunun ve yetenekli öğrencilerin Türkiye ve dünya çapında güzel işler üretebileceğine inandığını ifade etti. Gençlere “Çalışmaya ve farklı şeyler üretmeye devam edin” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Alparslan, Afyon’daki gençlerin yaratacakları projeleri heyecanla beklediğini de sözlerine ekledi.

DİĞER VİDEOLAR