Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yiğitbaşı, motosiklet sürücülerine kask hediye etti

Motosikletin trafikte artmasıyla Afyon’daki kazaların yüzde 39’unun, Türkiye genelindeki kazaların ise yüzde 46,4’üne motosikletlilerin karıştığından yola çıkan Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde Zafer Meydanı’nda ‘Hayatı Kafama Takıyorum’ sloganıyla kask farkındalığı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Vali Yiğitbaşı, motosiklet sürücülerine kask dağıttı, uyarılarda bulundu

Motosikletin trafikte artmasıyla Afyon’daki

İçişleri Bakanlığı öncülüğünde Afyonkarahisar Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün iş birliğinde ‘Hayatı Kafama Takıyorum’ sloganıyla motosiklet sürücülerine kask farkındalığı etkinliği düzenlendi. Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve beraberindeki yetkililer katıldı, kaskı olmayan motosiklet sürücülerine ve arkalarında bulunan yolculara kask hediye edilerek, bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Vali Yiğitbaşı, sürücü ve yolculara kask kullanmaları ve trafikte güvenli sürüş konusunda uyarılarda da bulundu. Etkinlikte ‘Hayata Kastım Değil Kaskım Var’ ve ‘Hayatı Kafama Takıyorum’ sloganlarıyla kask kullanımının önemi vurgulandı ve sürücüler güvenli sürüşün vazgeçilmezi olan kask kullanımı konusunda bilgilendirildi. Kask kullanımını önemsediğini de belirten Vali Yiğitbaşı, bu konuda denetimlerin de aralıksız devam ettiğini söyledi.

 KASK KULLANIMININ ARTMASINI TALEP EDİYORUZ

Etkinliğin ardından motosiklet kazaları ve kask kullanımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak açıklama yapan Vali Yiğitbaşı, motosikletlerin karıştığı trafik kazalarının oranının Afyon’da yüzde 39, Türkiye genelinde ise yüzde 46,4 olduğunu belirterek, kask kullanımının önemine dikkat çekti. Motosiklet kazalarında özellikle kafa travması olduğunda can kaybı ya da felç riskleri olabildiğine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Biz de bunun önüne geçmek, güvenli sürüş için hem yolcuların hem sürücülerin kask takmasının çok önemli olduğunu İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde kendi şehrimizde de bu farkındalığı anlatmak, göstermek istedik. Gerçekten önemli sloganlarımız var: ‘Hayata Kastım Yok, Kaskım Var’, ‘Hayatı Kafama Takıyorum.’ Hem sürücünün hem yolcunun güvenliği için bu kasklarımızın kullanılmasının gerçekten önemli olduğunu biz bir kere daha altını çizerek, hem anlatmış oluyoruz hem de sürücülerimize hediye takdim ederek bu kaskların kullanımının artmasını, yoğunlaşmasını onlardan talep ediyoruz, bekliyoruz. Bunun denetimlerini de sıklıkla yapacağız ama bu denetimler sadece yeterli değil, farkındalık oluşturmak da istiyoruz.”