Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’da son depremden Etkilenen okullar boşaltıldı

Sandıklı’daki bazı okulların depreme dayanıksız olması gerekçesiyle alınan yeni eğitim düzenlemeleri hakkında sert eleştirilerde bulunan Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün plansız ve istişareden yoksun kararları nedeniyle ilçede eğitimde kaos yaşandığını belirterek bir dizi soruyu gündeme taşıdı

Sandıklı’daki bazı okulların depreme

Türk Eğitim-Sen Sandıklı İlçe Temsilcisi Cemil Özarslan, Afyon’da 13 Ekim’de meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen okulların ‘apar-topar kapatıldığını belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararlarını sert bir dille eleştirdi. Özarslan, “Bu okulların depreme dayanıksız oldukları önceden bilinmiyor muydu” sorusunu gündeme taşıdı, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olası bir depreme yönelik geleceğimizin teminatı çocuklarımızın can güvenliği ile ilgili aldığı karara tabii ki saygılıyız. Devlet ciddiyetinden yoksun keyfi olduğunu düşündüğümüz kararlarıyla ilgili olarak kamuoyu nezdinde şu sorulara cevap verilmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı. Özarslan, açıklamasındaşu soruları yöneltti:

ÖZARSLAN’DAN SANDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE SORULAR

1) Ali Çetinkaya Ortaokulu, MESEM (Çıraklık Eğitim) , Miralay İlkokulunun  eğitim gördüğü binaların depreme dayanıksız olduğu raporu daha önceden bilinmiyor muydu, deprem olunca mı akıllara gelindi?

2) Türk-Eğitim-Sen Afyon Şube Başkanı Muhtar Demirci’nin geçen sene Sandıklı MESEM’e yaptığı ziyaret sonrası depreme dayanıksız olduğu çıplak gözle bile görünen binayla ilgili tarafınıza yaptığı görüş ve uyarısı neden zamanında dikkate alınmamıştır?

3) Bu binaların tahliyesi yaz tatili döneminde yapılıp eğitim öğretim başlamadan Öğrenci, Veli ve Öğretmenlere duyurularak kendilerini ona göre hazırlamaları için fırsat verilemez miydi?

4) İkili Öğretime (Sabahçı-Öğleci) geçilen Okullarda öğrencisi bulunan çalışan ailelerin eğitim öğretim başında tekli öğretime göre yaptıkları hazırlıklardan dolayı yaşayacakları bakıcı sorunu, çocuklarını okula bırakıp alma sorunu, servis sorunu vb., sabahın erken saatlerinde  ve akşam karanlığına kalacak öğrencilerin karşılaşacakları sokak hayvanı-trafik sorunu, yine 8.sınıfta okuyan öğrencilerin LGS sınavına hazırlıkta yaşayacakları sıkıntılar gibi ilçemizde Eğitimle ilgili ortaya çıkan  kaosun ve mağduriyetlerin sorumlusu kim veya kimlerdir?

5) Yaz döneminde ilgili okullarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Tekli Eğitimi’ esas alan fiziki altyapıyı oluşturmaya yönelik alternatif çözümler bulunamaz mıydı?

6) Miralay Reşatbey İlkokulu’nun; üç senedir devam eden geciken inşaatının yaz döneminde eğitim öğretime yetiştirilmesi için gerekli ve kararlı adımlar tarafınızca zamanında atılmış mıdır?

7)Öğrencileri, F Klavye Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edip şampiyon olan, yetiştirdikleri öğrencilerin çoğu gittikleri Ortaokullarda Fen Lisesi kazanan, Sandıklı’nın en köklü ve en çok öğrencisine sahip olan Mirelay Reşatbey İlkokulu Öğretmenlerine; son üç ayda 3 defa, son üç yılda 5 defa sırtlarında sürekli sıra taşıtarak, onları ikili eğitime geçirerek mi teşekkür ediyorsunuz?

8) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binası veya öğrenci yurdu için ilçemizde bir çok alternatif varken, akademik başarı ve öğrenci sayısı anlamında lokomotif konumundaki okullarımızda bina sıkıntısı yaşanırken, okul olarak, derslik olarak tasarlanmış binaların, hizmet binası ve öğrenci yurdu olarak kullanılması ne kadar doğrudur?

9) Tekli eğitime geçilebilmesi için Miralay Reşat Bey İlkokulu’nun Teslim tarihi 28 Kasım 2024 olan, Ali Çetinkaya Ortaokulunun Teslim tarihi 12 Ocak 2024 olan bina inşaatlarının 1.dönem ara tatilinde ve 2.döneme yetiştirilmesi ile ilgili gerekli ve kararlı adımlar bu sefer atılacak mı?

10) Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde (2023-2024) Sandıklı’nın, LGS başarısında Afyon genelinde 6. sıraya gerilemesinde; binasına yeni taşınmış olması sebebiyle bir çok eksiği bulunan, taşındığında bırakınız Akıllı tahtayı normal beyaz tahtası bile takılmadan Cumhuriyet Ortaokulu’nu tek kurs merkezi seçip bütün yükü o okula yıkarak, DYK kursunu yanlış planlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün payı olabilir mi?”