Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol’dan Sandıklı’daki bir liseyle ilgili iddialar

Hürriyetçi Eğitim-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yazılı bir açıklamayla Sandıklı’daki bir lisede görev yapan üyelerine mobbing uygulandığını ileri sürdü

Hürriyetçi Eğitim-Sen İl Temsilcisi

Yazılı açıklamasında, “Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü, sendika üyemize sistematik olarak mobbing uygulamaktadır. Üyemiz, uğradığı sistematik mobbingi 10 Mayıs 2024 tarihinde Sandıklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeler vererek bilgilendirme yapmış ve gereğinin yapılmasını istemiştir. Gelinen noktada okul müdürünün üyemize uyguladığı mobbingin durması gerekirken, sistematik olarak üyemizin yılması ve sinmesi için mobbing düzenli olarak devam etmiştir” görüşünü savundu.

Açıklamasında “Okul, kanun ve yönetmeliklere göre yönetilmediğinden eğitim-öğretim, öğretmen ve öğrenciler olumsuz olarak etkilenmiştir” görüşünü savunan Hürriyetçi Eğitim-Sen İl Temsilcisi Şenol, sendika üyesi öğretmene yapıldığını ileri sürdüğü haksız uygulamalardan örnekler verdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖĞRENCİLER AKRAN ZORBALIĞINA MARUZ KALMAKTADIRLAR

“Yukarıdaki anlatılan olaylardan anlaşılacağı üzere okul müdürü, üyemize sistematik mobbing uygulamaya devam etmektedir. Okul müdürü öğretmenler arasında ayrımcılık yapmaktadır. Okul müdürünün telkiniyle veliler öğretmenler hakkında dilekçeler vermekte, öğrenciler ise kendilerinin oluşturduğu sınıf Whatsapp gruplarında okul müdürünün telkiniyle öğretmenler hakkında dilekçeler toplayıp okul idaresine vermektedirler. Dilekçe vermeyen ya da yapılan bu yanlışlığı dile getiren öğrenciler de diğer öğrenciler tarafından akran zorbalığına maruz kalmaktadırlar. Akran zorbalığına uğrayan öğrenciler psikolojik travma yaşamaktadırlar. Okul müdürlüğüne bu gibi durumlar daha önce de bildirilmesine rağmen öğrenciler hakkında hiç bir işlem yapılmamıştır. Haklarında gerekli yasal işlem yapılmayan öğrenciler bu durumdan güç almışlardır ve ne yaparlarsa yapsınlar kendilerine bir şey olmayacağı anlayışı öğrencilere yerleşmiştir.

ÖĞRETMENLERİN ÖĞRENCİ ÜZERİNDEKİ OTORİTESİ ZAYIFLADI

Daha önce de buna benzer yaşanan olaylar hakkında dilekçe veren öğretmenlerin yasal olan istekleri okul idaresi tarafından gereği yerine getirilmemiştir. Bu durum öğretmenlerin öğrenci üzerindeki otoritesini zayıflatmış, okulun öğrenci üzerindeki yaptırım gücünü de ortadan kaldırmıştır. Öğrenciler bu durumu derslerine giren öğretmen ve diğer çalışanlar için bir silah olarak kullanmaya başlamışlardır. Okul müdürünün geçmişteki yaptığı uygulamalar hakkında da şikayetler edilmiştir. Sonuçlarından bilgimiz yoktur. Gerekli inceleme ve araştırmalarımızı yaptıktan sonra Ayonkarahisar kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Anlaşılacağı üzere okul müdürü artık Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesini yönetememektedir. Okul müdürü, ilgili kişiler ve akran zorbalığı yapan öğrenciler hakkında gerekli yasal işlemlerin bir an önce başlatılarak sonucu hakkında tarafımızın ve Afyonkarahisar kamuoyunun bilgilendirilmesini arz ederiz.”