Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteciler sordu, Sevim yanıtladı

Basın toplantısının ardından gazeteciler, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sevim’e çeşitli sorular yönelttiler. Sevim’in o sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Basın toplantısının ardından gazeteciler,

ORDUEVİ DEPREME DAYANIKSIZ MI?

– “Afyonkarahisar’da bulunan Orduevi ile ilgili depreme dayanıksız olması sebebiyle ilgili yıkıldı, yıkılıyor, yıkılacak şeklinde bilgiler dolaşıyor ortalıkta. Burası yıkılacak mı, yıkılacaksa yerine yine Orduevi mi yapılacak yoksa başka bir proje var mı?”

– “Afyonkarahisar Orduevi ile ilgili açıkçası herhangi bir bilgim yok. Fakat eğer depreme dayanıklılık testi yapıldıysa ve depreme dayanıklılığı söz konusu değilse ancak yerine yine Orduevi yapılır. Orada o şekilde bir algı operasyonunun yürütüldüğü gibi farklı bir çalışma yok.”

AFYONSPOR’UN DURUMU

– “Afyonspor hala gündemde durumu ne olacak? Afyonspor her geçen gün kan kaybediyor. Bununla ilgili söyleyecekleriniz var mı?”

“Afyonspor’la ilgili biz sizlerin aracılığıyla daha önceki basın toplantılarımızda bu konuyu birkaç defa dile getirdik. CHP’li belediye başkanı da Afyonspor’u yönetenlerin bir an evvel devretmesini yoksa Bölgesel Amatör Lig’den (BAL’dan) bir takım satın alacağını beyan etmişti basın açıklamalarında. Şu anki Afyonspor Kulüp Başkanı kulübü hemen devredebileceğini yine basın aracılığıyla duyurduktan sonra kendilerinden bu anlamda herhangi bir adım gelmediğini gözlemliyoruz. Biz tekrar ediyoruz. Afyonspor bir kesime mahal edilebilecek kadar küçük bir kulüp değildir. Afyonspor, Afyonsporlularındır. Bu anlamda da eğer bizdende destek istenirse üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya hazır olduğumuzu siz basın mensuplarımızın aracılığıyla bir kez daha beyan ediyoruz.”

ZEYBEK DÖNEMİNDE ALINAN ÇİÇEKLER

– “ÖncekiBelediye Başkanı Mehmet Zeybek zamanında seçime 100 gün kala 40 milyonluk bir çiçek alınmış bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?”

– “Seçimden 100 gün önce alınan çiçeklerden bahsediyorum; böyle bir konu doğruysa. 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana ortalama kaç ay geçti? 200 gün gibi bir süre geçti. Bu 200 günlük süre içerisinde belediye yönetimini devir alan ekip ve o dönemin Park ve Bahçeler Müdürü aynı iken bu konuyu gündeme getirmediyse burada ben açıkçası bir art niyet sezerim. Açıkçası şunu ifade etmek isterim. Biz daha öncede bütün toplantılarımızda dile getirdiğimiz gibi AK Parti olarak ortada bir yanlış varsa hiçbir yanlışın arkasında durmayız, hiçbir yanlışa sahip çıkmayız. Belediye yönetiminde bugün bulunanlar eğer orada bir yolsuzluk, bir hukuksuzluk olduğundan eminlerse adliye orada, belediye yönetimi ellerinde, sorumlular ortada bu konuyla ilgili yasal mücadeleyi başlatabilirler. Fakat özellikle altını çizmek istiyorum. 60 milyon rüşvet ve şantaj iddiaları ortaya atılmışken, bu konunun 200 gün sonra ortaya çıkması da manidardır. Onu da sizlerin taktirine bırakıyorum.”

AFYON BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET EDECEK MİSİNİZ?

– “Seçimlerin üzerinden 200 gün geçti fakat AK Parti’den Afyonkarahisar Belediyesi’ne resmi olarak bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleşmedi. Bu ziyareti ne zaman görebileceğiz?”

– “Geçtiğimiz günlerde Milletvekilimiz Hasan Arslan Bey bir açıklama yaptı. Hasan Arslan Bey milletvekili seçildikten sonra Burcu Hanımda aynı dönemde milletvekiliydi ve kendisinden bir ziyaret beklediğini beyan etti. Biz adım atana bir adım atana bin adım gitme adetinden, şiarından geliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Afyonkarahisar’ın menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmeye ve bu hizmetler konusunda elimizi taşın altına koymaya sonuna kadar hazırız.”

AFYON’DA ALTILI MASA KURULACAK MI?

Geçtiğimiz hafta bir açıklamanız olmuştu. ‘Afyonkarahisar’da yeni bir altılı masa mı kuruluyor’ iddianıza İYİ Parti İl Başkanı anında cevap verdi. Sizi ima ederek, ‘Beni çok iyi tanır. Bizim Afyonkarahisar masası kurulsun çağrımız var. Bu çağrımızı tekrarlıyoruz’ dedi ve akabinde ‘Benim Sayın Burcu Köksal’dan şahsım adıma hiçbir talebim olmamıştır. Ancak yardıma ihtiyacı olan insanlar için iş ve yardım talebim olmuştur’ açıklaması yaptı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

– “İYİ Parti İl Başkanı’nı gerçekten yakinen tanırım. Geçen haftaki söylemimizde de kişisel bir suçlama argümanıyla bu konuyu dile getirmedik ama şunu ifade etmek istedik. Şayet biz Afyonkarahisar’ın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceksek, hep birlikte doğruya doğru yanlışada yanlış dememiz gerektiğini ifade ettik. Fakat bugün söz konusu siyasi partinin il başkanından ya da hep birlikte açılışlarda boy gösteren il başkanlarından CHP’li belediye başkanına ve belediye yönetimine yönelik bir kez dahi en ufak bir eleştiri işitmedik. Buradada acaba Türkiye genelinde daha evvel kurulan altılı masa dağılmışken, ‘Afyon’da bununla alakalı yeni bir masa mı kuruldu? Şayet böyle bir masa kurulduysa bu masada neyi paylaşıyorlar?’ diye bir soru yönelttik. Bu sorumuz da halen daha geçerlidir. Çünkü geçen haftaki basın toplantısında halen daha İYİ Parti’nin İl Başkanı sanki Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı edasıyla belediyenin hizmetlerini sahiplenmektedir, savunmaktadır. Daha doğrusu hizmet yapamamasının savunmasını gerçekleştirmektedir. Bunuda halen daha garipsemeye devam ediyoruz.”