Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 23 yılda 933 mezun verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ruhi Türkmen, bugüne kadar 166 doktora, 653 tezli ve 114 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 933 öğrenciyi mezun ettiklerini açıkladı. AKÜ ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına katılan AKÜ Türkmen, programda Sağlık Bilimleri Enstitüsünün 2001 yılında kurulduğunu, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi bünyesinde açılan yüksek lisans programlarına 30 öğrenci alarak eğitime başladığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

PROGRAMLARIMIZ GÜNÜMÜZ İHTİYAÇLARINA YANIT VERECEK ŞEKİLDE YAPILANDIRILDI

“Sağlık Bilimleri Enstitüsü sürekli gelişerek, Veteriner Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi gibi yeni bölümler ve disiplinler eklenmiş, günümüz ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yapılanmıştır. 2018 yılında Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulması ile Tıp Fakültesi bünyesinde açılan programlar ilgili üniversiteye devredilmiştir. Şu anda halihazırda Veteriner Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinin Anabilim Dalları Enstitümüzde lisansüstü eğitime hizmet vermeye devam etmektedir. Bu şekilde enstitümüz bölgenin sağlık alanındaki akademik gelişimine öncülük etmektedir.

 AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK VE PROFESYONEL KARİYERLERİNE KATKI SAĞLAMAK

Enstitümüzde 20 anabilim dalı bulunmakta ve 20 anabilim dalının 19’u hem doktora hem de tezli yüksek programına öğrenci alabilmektedir” diyen Türkmen, “Bunun yanı sıra 8 Tezsiz Yüksek Lisans ve 1 tane de ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı olmak üzere toplam 47 adet programımız bulunmaktadır. 2024 yılı itibariyle doktora-tezli ve tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı toplam 353 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrenciler, alanlarında derinlemesine bilgi sahibi olmanın yanı sıra, araştırma yapma yeteneği kazanarak akademik ve profesyonel kariyerlerine katkı sağlamaktadırlar.”

AKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden bugüne kadar 166 doktora, 653 tezli ve 114 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 933 öğrenciyi mezun ettiklerini söyleyen Türkmen, 2024 yılında bu sayının 87 olduğunu aktardı.