Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Okul müdürünün uyguladığı mobbing devam etmektedir’

Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi’nde yaşanan olayların ardından okul müdürü tarafından sendika üyesine sistematik mobbing uygulandığı ileri süren Hürriyetçi Eğitim-Sen Afyonkarahisar İl Temsilci Nizamettin Şenol, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevaplanması üzerine bir dizi sorular yöneltti.

Sandıklı Türk Telekom Fen

Olayları 22 Ekim’den bu yana takip ettiklerini belirten Şenol, “Sendika olarak okul müdürünün üyemize sistematik olarak mobbing uyguladığını, okuldaki çalışanların huzursuz olduğunu, okul ziyaretlerimizin sonucunda okul müdürünün yasa ve yönetmeliklere göre okulu yönetmediğinden dolayı şikayetler olduğunu bu uygulamaların da eğitim öğretimi, öğretmenleri, öğrencileri ve diğer çalışanları olumsuz etkilediğini Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Eğitim Müfettişleri Başkanlığına ve İl Milli Eğitim Müdürümüze makamlarında ziyaret ederek ilettik. Gerekli incelemelerin de yapılmasını talep ettik. Gelinen noktada üyemizin yılması ve sinmesi için okul müdürünün uyguladığı sistematik mobbing düzenli olarak devam etmektedir” şeklinde konuştu.

‘MÜFETTİŞLERİN YAPTIĞI İNCELEME GERÇEKLERİ YANSITMIYOR’

Şenol yaptığı açıklamanın devamında ise şunları söyledi: “Bu değerlendirmeler ışığında, okul müdürü hakkındaki iddialar için görevlendirilen müfettişlerin yaptıkları inceleme soruşturmaların gerçekleri yansıtmadığı görülmektedir. Bu durum da adaletin ortaya çıkmasını engellemektedir. Okul müdürü için gerekli idari adımların atılmadığı, korunup kollandığı apaçık ortadadır. Görevini yerine getirmeyenler hakkında da gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim müdürümüze sesleniyoruz. Okul müdürü hakkındaki iddiaların açığa çıkması, öğretmen ve diğer çalışanlara uygulanan mobbingin son bulması, akran zorbalığının bitmesi, okulda huzurlu bir eğitim öğretimin sağlanabilmesi için inceleme soruşturmanın Bakanlık Müfettişlerince acilen yapılmasını tüm kamuoyu adına talep ediyoruz. Okul müdürünün geçmişteki yaptığı yasal olmayan uygulamalar hakkındaki iddialar tarafımıza ulaşmaktadır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak iddialar hakkında gerekli inceleme ve araştırmalarımızı yaptıktan sonra Afyonkarahisar kamuoyuyla paylaşılacaktır. ”

CEVAPLANMASI ÜZERİNE YÖNELTİLEN SORULAR

Hürriyetçi Eğitim-Sen tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yöneltilen sorular ise şu şekilde:

“1-Üyemizin 15.05.2024 tarihinde Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vermiş olduğu dilekçe sonucunda okul müdürüne müfettişlerce maaş kesim cezası ile devleti zarara uğratmadan dolayı para cezası teklif edilmiş midir?

2- Okul müdürüne maaş kesim cezası teklif edildi ise disiplin amiri olan İlçe Milli Eğitim Müdürü kişiye bir alt cezayı uygulamış mıdır?

3-Üyemize ve diğer çalışanlara uygulanan mobbing iddiaları okul müdürü hakkında daha önce verilen şikayet dilekçelerinde yer almış mıdır?

4-Şikayet dilekçelerinde mobbing iddiası yer aldı ise okul müdürü hakkında müfettişlerce yasal işlem yapılmış mıdır? Yasal işlem yapılmış ise kişiye hangi ceza teklif edilmiştir? Ceza teklif edilmedi ise üyemizin dilekçesi sonucu ceza teklif edilmiş midir? Eğer ceza teklif edildi ise iki şikayetteki iddiaların aynı olmasına rağmen müfettişlerce neden farklı uygulama yapılmıştır?

5-Üyemizin verdiği şikayet dilekçesinden sonra okul müdürü 14.06.2024 tarihinde (Ek:1) ‘’Şahsınız adına öğrencilerin okulumuz Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi Müdürlüğüne yaptıkları şikayetleri sonucu 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda Biyoloji dersine girdiğiniz sınıflarda daha dikkatli ve özverili şekilde özen göstermeniz hususunda; Gereğini bilgilerinize rica ederim.’’ şeklinde uyarı yazısı vermiştir.

6-Okul müdürünün uyarı yazısı üzerine üyemiz 28.06.2024 tarihinde (Ek:2) İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçesi vermiş, şahsına sistematik mobbingin devam ettiğini ve gereğinin yapılmasını istemiştir.

7-Müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucunda, okul müdürü hakkındaki iddiaların sübut bulmadığına dair rapor düzenlenmiştir. (Ek:3)

8-Öğrenciler üyemiz hakkında okul müdürünün herkese gösterdiği dilekçeleri verdiler ise okul müdürü dilekçelerdeki iddiaların gereğini yapmış mıdır?

9-Okul müdürü dilekçeleri kayıt altına almış mıdır? Dilekçeler kayıt altına alındı ise gereğini yapıp dilekçe sahiplerini bilgilendirmiş midir?

10-Dilekçeler kayıt altına alınmadı ise okul müdürü bu durumu üyemiz ve diğer çalışanlar için mobbing, psikolojik baskı, itaat etme ve itibarsızlaştırma aracı olarak kullanmış mıdır?

11-Yine okul müdürünün; üyemize ve diğer çalışanlara hakkınızda elimde şikayet dilekçeleri var, ben işleme koymuyorum, sizleri koruyorum diyerek mobbing, psikolojik baskı ve itibarsızlaştırma yaptığı iddiaları okul müdürü hakkında daha önce verilen şikayet dilekçelerinde de yer almış mıdır?

12-Okul müdürü hakkında bu iddialar daha önceki şikayet dilekçelerinde yer aldı ise müfettişler bu iddialar hakkında inceleme yapmışlar mıdır? Üyemize ve diğer çalışanlara bu iddiaları sormuşlar mıdır? Sordular ise hangi yasal işlemi yapmışlardır?

13-Okul müdürü üyemizin dersine girip dersini dinlemiş midir?

14-Okul müdürü üyemizin dersine girip dinlemeden, inceleme ve soruşturma yapmadan neden uyarı yazısı yazmıştır? Müfettişler bu uyarı yazısının neye göre yazdığını okul müdürüne sormuşlar mıdır? Sordular ise hangi yasal işlemi yapmışlardır?”