Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar en yoğun denetim gerçekleşti

  
 
  

 


 


Koronavirüs salgınının korkutan artışı sonrasında ilgili tüm bakanlıklar tedbir ve denetlemeler dahil birçok uygulamayı yeniden gündemine aldı. İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili çalışmalarına hız verdi. Bakan Süleyman Soylu açıklamada Kovid-19 salgını denetimlerine ilişkin yeni kararı duyurdu.  Afyonkarahisar’da pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarında denetimler gerçekleşti. Ayrıca Polis ekipleri sürekli motosikletten ve Polis araçlarından anons geçerek vatandaşları maske takma konusunda uyardı.  Emniyet güçleri’nin yaptığı anonslarda maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulmasının hastalığın yayılım hızını azalttığı göz önünde bulundurulduğu hatırlatıldı.  Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler (sivil kıyafetli) marifetiyle denetim yapıldı. Denetimlerin uyarıcı, rehberlik edici ve caydırıcı bir anlayışla nezaketle yapıldı.


VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ


Ayrıca hastalığın erken dönemde tespiti ve izolasyon sürecinin başlatılabilmesi için vatandaşların kendilerinde ilk belirtileri htikleri anda sağlık kuruluşlarına başvurmaları yönünde vatandaşlar bilgilendirildi. İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için tedbirlere riayet edilmesi elzem olduğu belirtildi. Gelinen aşamada erken tespit, evde izolasyon ve evde tedavi süreçlerinin ön plana çıktığı ve alınacak tedbirlerin de bu önceliklere göre şekillendirileceği yeni bir döneme girildiğine dikkat çekildi. Bu yeni dönemde yürütülecek faaliyetlerde rehberlik, ikna edicilik ve caydırıcılık ilkeleri önem kazandığı vurgulandı. Anonslarda, “Kıymetli Hemşehrilerimiz, Salgın tehlikesi devam etmektedir. Yapılan tespitlerde salgının fazla yayıldığı anlaşılmıştır. Salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda fazla durmayalım ve kontrollü sosyal hayat kurallarına lütfen uyalım” İfadeleri kullanıldı.


HEP BERABER BİLİNÇLİ OLMAYI ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ


İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu; “Vatandaşımıza buradan bir istihramımız var. Kendisi için hepimiz için bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Herkes büyük bir gayret içerisinde. 2-3 ay öncesinde yaşadıklarımızla karşılaşmayalım. Kontrol kendimiz yapalım. Devlet olarak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.  Cumartesi ve pazar günü ekiplerimiz düğün ve nişanları denetleyecek. Dünyada ikinci dalganın geldiği noktasında bir değerlendirme var. Aynı durumla biz de karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım. Terör operasyonu yapmıyoruz. Hep beraber bilinçli olmayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Vatandaşa tuzak kurup ceza verme anlayışı içinde değiliz” dedi.