Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarım Elma Derneğine rekor bağış

  
 
 Afyonkarahisar

 


Afyonkarahisar Yarım Elma Derneği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi yaklaşık Bin ailenin yüzüne güldürdü. Derneğe toplamda 9 bin 592 kilogram et bağışlandı.


 Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi kuran Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramında yardım çalışmalarına devam etti. Yarım Elma Derneği Başkanı Erol Öztürk; “  Elbirliğiyle kurulan dernek yıllardır, kaliteli ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. İhtiyaç sahiplerinin kurban bayramında da ihtiyaçlarının giderdik. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Onların sayesinde ihtiyaç sahiplerine kaliteli ürünleri veriyoruz. Kurban Bayramı’nda vekâletle kurban keserek, ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Biz bu Kurban Bayramında 82 adet Kurbanlık Koyun,140 adet büyükbaş hisse hayvan ve 222 hisse bağışı toplam da 9 Bin 592 kilogram et bağışı yapıldı” dedi.


“ESAS AĞIR YÜK BİZİM OMUZLARIMIZDA”


Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine belirli periyotlar halinde yardım eli uzatan Yarım Elma Derneği’ni ‘yüzyılın iyilik hareketi’ olarak nitelendiren Dernek Başkanı Erol Öztürk, “Amacımız kimsesizlerin kimi olmak ve bunu yaparken de insanların onurunu kırmamak” dedi. Öztürk sözlerine şöyle devam etti; “Yardım yapmak isteyenler derneğimize gelebilirler ki bundan çok mutlu oluruz. İşleyişini görmüş olurlar. Her ailenin bir akıllı numarası var. Buraya gelip ihtiyaçlarını karşılıyor, para vermeden çıkıp gidiyorlar. Derneğimizin amacı sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi kimselere maddi ve manevi yardımlarla destek olmaktır. Yiyecek, içecek, yakacak ve diğer ihtiyaç maddeleri derneğimizin hizmet alanı içindedir. Biz bu ailelere her bayram yeni kıyafetler temin ediyoruz. Yardım kolilerini hazırlayıp çevre kasaba ve köylere de götürüyoruz. Rastgele bir dağıtım söz konusu değildir. Daha önce tespit ettiğimiz kişilere belli bir düzen içinde bu yardımları ulaştırıyoruz. Bu yardımların kaynağı ne derseniz yardımların kaynağı Afyonkarahisar halkının zekât müessesesinin değerlendirilmesi. Zekât hassas bir konudur ve hayırsever zekâtını bize verdikten sonra sorumluluktan kurtuluyor esas ağır yük bizim omuzlarımızda” ifadelerini kullandı.


BİZE GELEN KİŞİLER VAR VE BİZDEN MUTLU AYRILSIN İSTİYORUZ


Öztürk, Faaliyet alanımız ihtiyaç sahibi kişilere ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yardımda bulunuyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ Sosyal güvencesi yeterli olmayan ve sağlık problemleri olup ameliyat olması gereken vatandaşlara da yardımcı oluyoruz. Özellikle bebekler üzerinde çok hassasız. Derneğin faaliyet amaçları dışına çıkabiliyoruz ama bu pozitif bir yaklaşım ve bunu da sürdüreceğiz. Bu bizim işimiz değil demiyoruz. Dedik ya kimsesizlerin kimi olacağız diye bir ümit bize gelmiş pek çoğu son çare olarak bize gelen kişiler var ve bizden mutlu ayrılsın istiyoruz. Asgari ücretin altında geliri olan ailelere yardımda bulunuyoruz. Özellikle gıda yardımı yapılıyor. Ben gıda yardımı konusunda çok hassasım yiyecek içecek haricinde hijyene de önem verdiğim için her kolinin içine 4-5 adet diş fırçası, diş macunu ve temizlik malzemeleri haricinde kişisel bakım malzemeleri de koyuyoruz” dedi


BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER BİZİ DİREKT ARAYABİLİRLER


Öztürk; “Bize yardım eden üyelerimizin yanında üye olmadığı halde her yıl bize zekâtını, kurbanını getiren insanlar var. Böyle olunca onlar bizim ihtiyaçlarımızı gideriyorlar kasamız ve depomuz hiç boş kalmıyor. Şu anda baksak en az bin aileye verilecek yardımımız mevcut. Derneğimize bağış yapmak isteyenler bizi direkt arayabilirler. Yardım yapmak isteyenler Derneğimize gelebilirler ki bundan çok mutlu oluruz. Karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koymak ve onun ihtiyaçlarını giderebilmektir. Yani sokakta gördüğünüz kişiye para vererek huzur bulmak değildir. Bu şekilde sosyal sorumluluk olmaz o ailenin içine girmek, bu ihtiyaç durumunun sebebini bulmak gerekiyor. Sosyal sorumluluk sadece yeme ve içme değil, kişinin insanca yaşayabilmesidir” diyerek sözlerine şöyle devam etti.


BİR NEBZEDE OLSA YARDIMDA BULUNMAK İSTİYORUZ


Hayırseverlerden temin edilen gelinlik ve abiyeleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Öztürk; ”Şu ana kadar yüzlerce gence gelinlik ve abiye dağıttık. İhtiyaç sahiplerinin, nikah işlemini gösterir belge ve düğün davetiyesi ile birlikte Yarım Elma Derneği’ne gelerek istedikleri gelinlik ve abiyeyi alabilirler. İhtiyaç sahibi insanlarımıza bir nebzede olsa yardımda bulunmak istiyoruz”


GİYİLMİŞ GELİNLİK YOK


Öztürk; “Afyonkarahisar Belediyesi ile Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde dağıtılan abiye ve gelinlikler yeni kostümler olarak askıda sahiplerini bekliyor. Dernekte bulunan gelinlikleri, abiyeleri, nişan kıyafetlerini ve ayakkabıları derneğe hediye eden işadamlarına ve hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz .Gelinlik çağa gelmiş genç kızlara maddi imkânları olmadığı için ücretsiz gelinlik ve abiye giysi desteğinde bulunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.  Hamza özel