Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kızılayı hız kesmeden devam ediyor


  

 


Okyar, kurban kesimi, vekaleti, yurt içinde ve yurt dışında dağıtılan etler ile ilgili detaylı bilgi aktarırken Pandemiden olumsuz etkilenen vatandaşlarla ilgili yapılan yardımlar hakkında da detaylı bilgi aktardı.


“YÜZ BİNLERCE KURBANI, MİLYONLARCA KARDEŞİMİZE ULAŞTIRMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”


Kurban Bayramı ile ilgili olarak Okyar;  “Kurbanlarımız İslami usullere uygun şekilde kesilmekte ve yurt dışındaki 15 farklı ülkede sıcak et olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Veteriner hekim ve noter gözetiminde, din görevlileri eşliğinde, İslami usullere uygun şekilde, hijyen kurallarına uygun modern kesimhanelerde kesilmekte, yurt içinde konservelenerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Koronavirüs pandemisi sebebiyle çok zor zamanlar geçiren farklı ülkelerde ki mazlum kardeşlerimizin sofralarına et, yüzlerine tebessüm, unutulmadıklarını göstererek kalplerine umut oluyoruz. Sadece kurbanınızı değil, Allah’a şükrünüzü, güzel niyetlerinizi ve infakınızı emanet olarak alıp, binlerce kilometre ötede adını bilmediğiniz coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. İsminize özel hazırlanan, vekaletinizin okunduğu kurban kesim videonuzu bayram ile birlikte en kısa sürede sizlere ulaştırarak, kardeşlerimizin mutluluğuyla hep birlikte çifte bayram yaşıyoruz. Bizlere olan güveninizle emanetlerinizi kıtalar aşıp en zorlu bölgelerde, en çok ihtiyaç sahibi olana ulaşabilmek gayretiyle; yüz binlerce kurbanı, milyonlarca kardeşimize ulaştırmanın onurunu yaşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızı ve ülkemizi temsil ederek ulaştığımız her coğrafyadan binlerce dua, mutluluk ve sevinç toplayarak dönüyoruz” ifadelerine yer verdi.


“KURBAN BAĞIŞLARINIZA VE KIYMETLİ YOL ARKADAŞLIĞINIZA İHTİYACIMIZ VAR”


“Proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak için çalışıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Okyar, “Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürütülen kampanyada, kurbanların İslami kurallara uygun olarak veteriner kontrolünde kesilecek etlerin ihtiyaç sahiplerine insan onuru zedelenmeden dağıtılacak. Kurban Bayramı münasebetiyle Başta ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin kalplerinde sıcak bir iz bırakabilmek için Kurban bağışlarınıza ve kıymetli yol arkadaşlığınıza ihtiyacımız var. Ülkemizde ki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, Kızılay modeli sayesinde kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek. 1 buçuk yıl bozulmayan kurban konserveleri şubelere dağıtıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar götürülüyor. Bu sene Kızılay 4 milyon insana ulaşmayı hedefliyor. Ülkemizin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde özellikle açlığın, kıtlığın, savaşın vurmuş olduğu coğrafyalarda 16 ülkede bu kesim gerçekleştirilecek. Bu sene korona virüs sebebiyle tedarik zincirinde geçen senelerdeki gibi esnek davranamıyoruz. Son dakika gelecek olan fazla kurban vekaletlerini yönetemeyebiliriz. Bu çerçevede özellikle kurban bağışını vekaletle yapmak isteyen vatandaşlarımız ellerini biraz daha çabuk tutmalı” şeklinde konuştu.


“PANDEMİDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZA YARDIMCI OLDUK”


Pandemi dolayısıyla  zor zamanlar yaşayan vatandaşların yanında olduklarını belirten Okyar, “Biz bu yıl içerisinde pandemiden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Bu süreçte 10 bin adet konserve, 2 bin adet gıda kolisi, 3 bin kişiye giysi yardımı, 500 kişiye gıda çeki, bin kişiye bayram şekeri, 400 çocuğa bayram elbisesi, 220 kg çiğ kıyma, bin 200 kilo kuru gıda, 4 gün boyunca ekmek yardımı ve 10 bin adet Kızılay maden suyu dağıttık” diyerek yardım miktarlarını belirtti. ÖZEL