Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paranın geçmediği süpermarkette geçen tek şey sevgi

  
 
 Kurban

 


Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi Bin ailenin yüzüne güldürmeye hazırlanan Yarım Elma Derneği, kurbanlık bağışlarını küçükbaş hayvan bedeli için Bin TL, büyükbaş hayvan için Bin 300 lira olarak belirledi.


Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi kuran Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı yardım çalışmaları devam ediyor.


Yarım Elma Derneği Başkanı Erol Öztürk; “  Elbirliğiyle kurulan dernek yıllardır, kaliteli ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kurban bayramı öncesi kurban çalışmalarına hız verdik. İhtiyaç sahiplerinin kurban bayramında da ihtiyaçlarının gidereceğiz inşallah. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Onların sayesinde ihtiyaç sahiplerine kaliteli ürünleri veriyoruz. Kurban Bayramı’nda vekâletle kurban keserek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Kesilen bu etleri bayram günü boyunca dağıtacağız. Bu kesimleri yaparken, kurban sahipleri tarafından yetki alarak yapıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere desteklerini bekliyoruz” dedi


AMACIMIZ KİMSESİZLERİN KİMİ OLMAK


Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine belirli periyotlar halinde yardım eli uzatan Yarım Elma Derneği’ni ‘yüzyılın iyilik hareketi’ olarak nitelendiren Dernek Başkanı Erol Öztürk, “Amacımız kimsesizlerin kimi olmak ve bunu yaparken de insanların onurunu kırmamak” dedi. Öztürk sözlerine şöyle devam etti; “Yardım yapmak isteyenler derneğimize gelebilirler ki bundan çok mutlu oluruz. İşleyişini görmüş olurlar. Her ailenin bir akıllı numarası var. Buraya gelip ihtiyaçlarını karşılıyor, para vermeden çıkıp gidiyorlar. Paranın geçmediği bir süpermarkettir burası. Burada geçen tek şey sevgidir.  Derneğimizin amacı sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi kimselere maddi ve manevi yardımlarla destek olmaktır. Yiyecek, içecek, yakacak ve diğer ihtiyaç maddeleri derneğimizin hizmet alanı içindedir.Biz bu ailelere her bayram yeni kıyafetler temin ediyoruz. Yardım kolilerini hazırlayıp çevre kasaba ve köylere de götürüyoruz. Rastgele bir dağıtım söz konusu değildir. Daha önce tespit ettiğimiz kişilere belli bir düzen içinde bu yardımları ulaştırıyoruz. Bu yardımların kaynağı ne derseniz yardımların kaynağı Afyonkarahisar halkının zekât müessesesinin değerlendirilmesi. Zekât hassas bir konudur ve hayırsever zekâtını bize verdikten sonra sorumluluktan kurtuluyor esas ağır yük bizim omuzlarımızda” ifadelerini kullandı.


ÖZELLİKLE BEBEKLER ÜZERİNDE ÇOK HASSASIZ


Öztürk, Faaliyet alanımız ihtiyaç sahibi kişilere ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yardımda bulunuyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ Sosyal güvencesi yeterli olmayan ve sağlık problemleri olup ameliyat olması gereken vatandaşlara da yardımcı oluyoruz. Özellikle bebekler üzerinde çok hassasız. Derneğin faaliyet amaçları dışına çıkabiliyoruz ama bu pozitif bir yaklaşım ve bunu da sürdüreceğiz. Bu bizim işimiz değil demiyoruz. Dedik ya kimsesizlerin kimi olacağız diye bir ümit bize gelmiş pek çoğu son çare olarak bize gelen kişiler var ve bizden mutlu ayrılsın istiyoruz. Asgari ücretin altında geliri olan ailelere yardımda bulunuyoruz. Özellikle gıda yardımı yapılıyor. Ben gıda yardımı konusunda çok hassasım yiyecek içecek haricinde hijyene de önem verdiğim için her kolinin içine 4-5 adet diş fırçası, diş macunu ve temizlik malzemeleri haricinde kişisel bakım malzemeleri de koyuyoruz” dedi.


BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER BİZİ DİREKT ARAYABİLİRLER


Bize yardım eden üyelerimizin yanında üye olmadığı halde her yıl bize zekâtını, kurbanını getiren insanlar var. Böyle olunca onlar bizim ihtiyaçlarımızı gideriyorlar kasamız ve depomuz hiç boş kalmıyor. Şu anda baksak en az bin aileye verilecek yardımımız mevcut. Derneğimize bağış yapmak isteyenler bizi direkt arayabilirler. Yardım yapmak isteyenler Derneğimize gelebilirler ki bundan çok mutlu oluruz. Paranın geçmediği bir süpermarkettir burası. Burada geçen tek şey sevgidir. Karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koymak ve onun ihtiyaçlarını giderebilmektir. Yani sokakta gördüğünüz kişiye para vererek huzur bulmak değildir. Bu şekilde sosyal sorumluluk olmaz o ailenin içine girmek, bu ihtiyaç durumunun sebebini bulmak gerekiyor. Sosyal sorumluluk sadece yeme ve içme değil, kişinin insanca yaşayabilmesidir” diyerek sözlerine şöyle devam etti.


AFYONKARAHİSAR HALKI SON DERECE DUYGUSAL VE İYİ NİYETLİ


Öztürk; “ Ticari faaliyetler iyi gittiği sürece hayır için bağışlanan rakamlar daha yüksek oluyor. Ama şükürler olsun her zaman depolarımız dolu. Ben Afyonkarahisar’daki bu duyarlılığın Mevlevi kültüründen kaynaklandığını düşünüyorum. Afyonkarahisar bir Mevlevi şehri ve bu ritüeller hala yaşatılıyor. İnsan sevgiside yine aynı kaynaklı. Bize gelen bağış kayda alınıyor. Çok ciddi bir muhasebe kayıtlarımız var. Umut veren güzel şeyler oluyor. Mesela uzun yıllar kişiye yardım vermişiz, sonra iş bulmuş ve bizim Derneğimize gelip yardımda bulunuyor. Bundan daha güzel ne olabilir” diyerek sözlerini tamamladı.  Gülşen özel