Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Merdivenci: “Afyon, doğal taşta dünyanın merkezi olma yolunda”

Afyon Boğaz Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sıtkı Merdivenci, ALZ Afyon Blok Mermer Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Afyon Boğaz Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sıtkı Merdivenci,

Afyonkarahisar’ın zengin mermer rezervleri ve taş çeşitliliğiyle dünyanın önde gelen doğal taş merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Merdivenci, “Bölgemizde üretilen mermerler, kalitesi ve göz alıcı desenleriyle dünyanın dört bir yanında büyük talep görüyor,” dedi.

Fuarda sergilenen blok mermerlerin yaklaşık yüzde 65’inin Türkiye’nin farklı illerinden Afyonkarahisar’a getirildiğine dikkat çeken Merdivenci, bunun Türkiye’nin doğal taş zenginliğinin ve sektördeki potansiyelinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Merdivenci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu’nun dört bir yanından getirilen bu eşsiz mermerler, dünya pazarında büyük bir değer taşıyor. Ancak unutmamalıyız ki, bu değerli taşları katma değere dönüştürmenin yolu, onları işleyip tasarımla buluşturmaktan geçiyor. Blok olarak sattığımız bir taş, işlendiğinde ve markalaştırıldığında ülkemize katbekat fazla gelir sağlayabilir.”

Fuarın öncelikli amacının, sektörde sürdürülebilir ihracatı artırmak, teknoloji ve tasarımı üretim süreçlerinin merkezine yerleştirmek olduğunu dile getiren Merdivenci, “Bu fuarda sergilenen her taş ve her makine, Türkiye’nin doğal taş sektörünü dünyada daha güçlü bir konuma taşımak için atılmış bir adımdır,” diye konuştu.

Üretici, ihracatçı ve tüm sektör paydaşlarının iş birliği içinde bu değeri daha da yukarılara taşıyacağına inandığını ifade eden Merdivenci, fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve başta Afyonkarahisar olmak üzere Türkiye’nin tüm taşlarının dünyada hak ettiği değeri bulmasını temenni etti.