Köksal, geçmişte atıl durumda bulunan merkezin bugün yüzlerce kişiye hizmet verdiğini belirtti.
“Tomris Hatun At Merkezi atıl bir durumdaydı, biz burayı işler hale getirdik. Şu an 200 kursiyerimiz burada eğitim alıyor. İnsanlar gelip ata biniyor, çocuklarımız ata binmeyi öğreniyor. Aileler sosyal tesislerde güzel vakit geçirirken, at sevgisi olanlar da bu ortamdan faydalanabiliyor” dedi.
Köksal, “İki yıldır burada Zafer Kupası yarışlarını düzenliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarış severler, at sporlarına ilgi duyanlarla birlikte güzel bir organizasyona imza atıyoruz” dedi.
Köksal, merkezin geleceğe dönük planları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
“Önümüzdeki süreçte yağlı güreşler, at üzerinde okçuluk gibi yarışmaların da yapılabileceği bir alan haline getireceğiz burayı. Merkezimizi daha da geliştirerek adını en iyi şekilde duyurmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin ata sporlara ve geleneksel değerlere sahip çıkma misyonuyla hareket ettiğini belirten Başkan Köksal, Tomris Hatun At Merkezi’nin bu doğrultuda çok önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Başkan Köksal: Tomris Hatun At Merkezi’ni canlandırdık, yeni hedeflerimiz var
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonşehir Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Tomris Hatun Atlı Spor ve Eğitim Merkezi’nin yeniden işler hale getirildiğini belirterek, merkezin mevcut durumu ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.

