1 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılının açılış programı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Programa Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de Eğitim Müfettişleri Başkanı Yusuf Turhan, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, idareciler ve öğretmenler ile birlikte katılarak Bakan Tekin’in konuşmalarını dinledi. Bakan Tekin, 2025/63 sayılı genelgede yer alan düzenlemelere dikkat çekerek, yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin konuşmasında; Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hazırlanan eğitim politikalarının milli ve manevi değerlere bağlı tam donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmede büyük önem arz ettiğini vurguladı. Eğitim kurumlarında yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte uygulamaya geçirilecek yeni düzenlemelerle birlikte öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade etti.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de yaptığı değerlendirmede; “Yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerimiz ve ailelerimizle birlikte Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunda belirttiği ilkeler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Ortak hedefimiz olan evlatlarımızın geleceğini en iyi şekilde inşa etmek için tüm imkânlarımızla onların yanında olmayı ve başarıları için gecemizi gündüzümüze katarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu coşkulu atmosferde başlayan yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yeni başarılara imza attığımız bir yıl daha olmasını temenni ediyorum” dedi.
2025-2026 Eğitim Öğretim yılının açılış programı gerçekleşti
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Bakan Tekin’in açılış konuşmasıyla başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılı Eylül dönemi mesleki çalışma programını öğretmenler ile birlikte dinledi.

