Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, bilişim sistemleri kullanılarak yapılan nitelikli hırsızlık girişimine yönelik titiz bir çalışma yürüttü. Bir vatandaşın GSM hattı, sahte kimliklerle farklı kişiler üzerine devredilerek kripto hesaplarından para çekimi esnasında onay mesajlarının dolandırıcıların eline geçmesi sağlandı. Bu yöntemle 900 bin TL’lik vurgun planı yapılırken, emniyet güçlerinin zamanında müdahalesi ile şüphelilerin girişimi engellendi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, dolandırıcılık olayına GSM operatörü bayisinin de dahil olduğu belirlendi. Bu tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Afyonkarahisar merkezli Antalya, Ankara ve Kütahya’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli süreç devam ediyor.
‘HER TÜRLÜ SUÇ VE SUÇLU İLE MÜCADELEMİZ 7/24 DEVAM ETMEKTEDİR’
Yetkililer, vatandaşların benzer mağduriyetler yaşamaması için uyarılarda bulundu. Özellikle GSM hatlarının başkalarının eline geçmemesi, şüpheli durumlarda en kısa sürede güvenlik birimlerine başvurulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca kripto para ve internet bankacılığı işlemlerinde çift aşamalı doğrulama yöntemlerinin tercih edilmesi önerildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamak için her türlü suç ve suçlu ile mücadelemiz 7/24 devam etmektedir” denildi.

