Sandıklı’da Aile Yılı’na özel olarak Sandıklı Kaymakamlığı himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sandıklı’nın Ruhu Ailede Saklı: Paylaş, Sev, Mutlu Ol!’ projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin velileri belirledikleri bir kitabı okudu, keyifli bir ortamda bir araya geldi. Çay ve kurabiye eşliğinde yapılan sohbet ortamında buluşan veliler, kitap üzerine düşüncelerini paylaşarak hem okuma kültürünü hem de aile içi iletişimi güçlendirdiler. Sandıklı Kaymakamlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Okuyan, düşünen ve paylaşan ailelerle büyüyen çocuklarımız geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyor. Bu güzel etkinlikte emeği geçen başta Sandıklı Kaymakamlığımıza, öğretmenimiz Hülya Çepni Karakaş’a, velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
AİLELER VE ÖĞRENCİLER HEP BİRLİKTE ÇEVRE BİLİNCİNİ PEKİŞTİRDİ
Aile Yılı’na özel olarak Kaymakamlık himayelerinde düzenlenen proje kapsamında Sorkun İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve veliler, doğaya karşı sorumluluk bilincini pekiştiren anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiler. Ailelerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği ve Sorkun Fidanlığı gezisi ile katılımcılar hem doğayla iç içe keyifli anlar yaşadılar hem de çevre bilincini pekiştirerek yeşil doğayı tanıdılar. Gerçekleştirilen gezi etkinliği ile çocuklar, aileleriyle birlikte paylaşmanın ve doğayı korumanın önemini yerinde gözlemleyerek farkındalık kazandılar. Öğrenciler, kendilerine verilen fidanları ise toprakla buluşturarak, can suyunu verdi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, etkinlikte emeği geçen başta okul idaresine, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür edildi.
Sandıklı’da Aile Yılı’na özel birbirinden farklı etkinlikler
Sandıklı’da Aile Yılı’na özel olarak Kaymakamlık himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ‘Sandıklı’nın Ruhu Ailede Saklı: Paylaş, Sev, Mutlu Ol!’ projesi çerçevesinde öğrenci velileri için kitap söyleşisi ve öğrencilere yönelik fidan dikim etkinliği yapıldı.

