Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Konut Projesi’nde konut dağılımı belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘500 Bin Sosyal Konut Seferberliği’ kapsamında Afyonkarahisar genelinde toplam 4 bin 370 konut hayata geçirilecek. Şehir merkezi, ilçeler ve beldelerde yapılacak konutlarla vatandaşlar modern, güvenli ve uygun fiyatlı yaşam alanlarına kavuşacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen '500

Dar gelirli vatandaşlar için 500 Bin Sosyal Konut Seferberliği kapsamında Afyonkarahisar’a büyük bir yatırım daha kazandırılıyor. Merkez ve merkeze bağlı beldelerde 1.462, ilçe ve beldelerde ise 2 bin 908 olmak üzere genel toplamda 4 bin 370 konut, vatandaşların hizmetine sunulacak. Şehrin dört bir yanında yükselmeye başlayacak konut projelerinin, hem yaşam kalitesini artırması hem de konut ihtiyacını karşılaması bekleniyor.
YURDUNUSEVEN: İL GENELİNDE VATANDAŞLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi İbrahim Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yüzyılın Konut Projesi’ne ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Yurdunuseven, Afyonkarahisar genelinde inşa edilecek bu konutların 900’ünün şehir merkezinde, 562’sinin merkez beldelerinde ve 2 bin 908’inin ilçeler ile ilçe beldelerinde yapılacağını ifade etti. Açıklamasında, 10 Kasım’da başlayacak toplu konut başvurularının, tüm il genelinde vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Yurdunuseven, “Bu büyük vizyonun mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve TOKİ Başkanlığımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
ÖZKAYA: ŞEHRİMİZDE YENİ YAŞAMLAR VE YENİ UMUTLAR İNŞA EDİLİYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da projenin şehir geneline yayılan en kapsamlı yatırımlardan biri olduğuna dikkat çekti. Özkaya, Afyonkarahisar’ın ‘aynı anda en fazla TOKİ konutu inşa edilecek illerden biri’ olduğunu ifade ederek, “Bu yatırımla şehrimizin dört bir yanında yeni yuvalar, yeni yaşamlar ve yeni umutlar inşa ediliyor. Bu konutlarla hem şehirleşme kalitemiz güçlenecek hem de vatandaşlarımız daha güvenli bir geleceğe adım atacak” şeklinde konuştu.
ARSLAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ise konuşmasında projeyi, Afyonkarahisar’ın geleceğinin sağlam temellerle yeniden şekillendirilmesi olarak değerlendirdi. Arslan, “Afyonkarahisar’ın geleceği güvenle inşa ediliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen projeyle 900 konut şehir merkezimize, 562 konut merkez beldelerimize, 2 bin 908 konut ise ilçelerimize ve ilçe beldelerimize kazandırılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KONUT DAĞILIMI
Proje kapsamında Afyonkarahisar genelindeki konut dağılımı şu şekilde olacak: “Afyonkarahisar Merkez 900, Emirdağ 200, Sandıklı 190, Döğer 163, Şuhut 150, Kocatepe 110, Gömü 103, Bolvadin 100, Dinar 100, Sinanpaşa 100, Tınaztepe 100, Nuribey 94, Çobanlar 80, Fethibey 79, Gebeceler 79, Başmakçı 79, Bayat 79, İhsaniye 79, Kayıhan 79, İscehisar 79, Akharım 79, Dişli 63, Kocaöz 63, Dazkırı 63, Haydarlı 63, Tatarlı 63, Gazlıgöl 63, Yaylabağı 63, Seydiler 63, Akören 63, Düzağaç 63, Kılıçarslan 63, Küçükhüyük 63, Sultandağı 60, Beyyazı 50, Çayırbağ 50, Işıklar 50, Sülümenli 50, Çay 50, Pazarağaç 50, Davulga 50, Hocalar 50, Serban 50, Gökçek 4, Kırka 35.”
Projeyle birlikte Afyonkarahisar’ın her bölgesinde hem ekonomik hem sosyal anlamda önemli bir dönüşüm bekleniyor.