Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şuhut’ta engelli bireylere yönelik deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’da engelli bireylerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesini amaçlayan ‘FarkıMda mısın?’ projesi kapsamında Şuhut ilçesinde kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD koordinesinde düzenlenen tatbikatta engelli vatandaşlar senaryo gereği güvenli şekilde tahliye edilerek toplanma alanına ulaştırıldı. Yetkililer, depremlere karşı düzenli tatbikat yapmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Afyonkarahisar’da engelli bireylerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesini amaçlayan ‘FarkıMda mısın?’

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde Kent ve İnsan Derneği’nin hibe yararlanıcısı olduğu, Afyonkarahisar’daki engelli bireylerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesini, afet yönetimi süreçlerine etkin katılımını sağlamayı ve sivil katılımı güçlendirmeyi amaçlayan ‘FarkıMda mısın?’ projesi kapsamında, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Şuhut ilçesinde engelli bireylere yönelik deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Belediye meydanında düzenlenen tatbikata Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser, Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, kurum müdürleri, muhtarlar, AFAD gönüllüleri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. Senaryo gereği deprem sonrası evlerinde mahsur kalan engelli vatandaşlar AFAD, Şuhut Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve Şuhut Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin ortaklaşa çalışması sonrasında evlerinden alınarak kurum araçlarıyla toplanma alanına getirildi.
‘DEPREMİN NE ZAMAN OLACAĞINI BİLEMEYİZ, HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ’
Belirlenen toplanma alanına gelen engelli vatandaşlara ve ailelerine açıklamalarda bulunan AFAD Müdürlüğü ekibinden Çetin Öztürk, tatbikatın düzenlenme amacını şu sözlerle açıkladı: “Bir deprem anında ne yapmamız gerektiğini anlatmak ve tatbikatta tespit edilen eksikleri görmek adına bu tatbikatları düzenliyoruz. Bu tatbikatları evinizde en az 6 ayda bir yapmanız gerekiyor. Çünkü depremin ne zaman olacağını bilemeyiz. Biz her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu öğrendiklerimizi depremi hissettiğiniz anda uygulamanız gerekiyor. Bu uygulamalar hem size hem de sevdiklerinize fayda sağlayacaktır.” Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın ise Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını belirterek bu tür tatbikatların yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. Başkan Özaşkın, tatbikatın düzenlenmesinde emeği geçen ekiplere teşekkür etti.