Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve ABİGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan arasında imzalanan protokol; üniversite bünyesindeki binalarda enerji tüketiminin kontrol altına alınmasını ve sürdürülebilir enerji politikalarının yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
Protokol kapsamında, Bina Enerji Etüt Proje ve Raporlama Hizmetleri, Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi ile ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Danışmanlık Hizmetleri sunulacak.
Enerji verimliliği kurumsal yapıya kazandırılacak
AFSÜ’de düzenlenen imza törenine, ATSO Genel Sekreteri ve ABİGEM A.Ş. Direktörü Ali Şenol, AFSÜ Genel Sekreteri Murat Zengin, ATSO ve ABİGEM A.Ş. Mali İşler ve Finans Sorumlusu Yasemin Mercan ile AFSÜ Elektrik Mühendisi ve Enerji Yöneticisi Ali Tekindemir de katıldı.
Protokol sayesinde:
AFSÜ bünyesindeki binalarda enerji tüketimleri ölçülerek izlenecek ve raporlanacak,
Enerji verimliliği uygulamaları yaygınlaştırılacak,
ISO 50001 standardı doğrultusunda kurumsal enerji yönetim altyapısı güçlendirilecek.

