AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Dayı, 2025 yılının Afyonkarahisar açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, sıcak asfalt çalışmaları, okul yapımları ve iş makinesi alımları başta olmak üzere önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi. Dayı, “2025 yılını gerçekten verimli ve üstün bir performansla tamamladık. Yapılan hizmetlerden dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
‘AFYONUMUZ SAVUNMADA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLUYOR’
Dayı, Afyonkarahisar için stratejik öneme sahip bir gelişmeyi de paylaşarak, Hava Meydan Komutanlığı’nın 2025 yılı itibarıyla Hava ve Füze Savunma Üs Komutanlığı olarak yeniden organize edildiğini ifade etti. Bu durumun hem Afyonkarahisar hem de Türkiye açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Dayı, önümüzdeki meclis gündeminde komutanlığa uzun süreli yer tahsisi konusunun ele alınacağını, bu kapsamda Afyonkarahisar’a yeni yatırımların geleceğini belirtti, “2025 Hava Meydan Komutanlığı Hava ve Füze Savunma Üst Komutanlığı olarak yeniden organize oldu. Bu ilimiz için ve Türkiye’miz için büyük bir anlam ifade ediyor. Bundan sonra Afyonumuz savunmada önemli bir merkez oluyor. Bu merkezde yeni personeller ilimize gelecek. Önümüzdeki meclis gündeminde Hava ve Üs Komutanlığına yer tahsis maddesi gelecek. Daha önce tahsis ettiğimiz yerin uzun süredir tekrar tahsis yapacağız. Biliyorsunuz ülkemizde ve dünyadaki gelişen olaylar öncesinde artık savunmanın yeni nesil savunma sistemlerinin önemli olduğu aşikar. Bundan dolayı ilimizde buradan sonra bir merkez oluyor. Bu noktada çalışmalar yapılacak, bizde bu noktada üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Tarım alanında da önemli projelere değinen Dayı, geçen yıl 50 milyon TL olan tarımsal proje bütçesinin 80 milyon TL’ye çıkarıldığını, hayvancılık ve tarım alanlarıyla ilgili yeni çalışmaların Tarım Komisyonu ve Genel Sekreterlik iş birliğiyle yürütüleceğini söyledi. Dayı, 2026 yılında hedeflerin daha da yukarı taşınacağını belirterek yeni yılın Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi.
‘ORTAK ÇALIŞMALARIN GURURUNU YAŞIYORUZ’
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Nihat Çalışkan ise konuşmasında, 2025 yılında hayata geçirilen projelerin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Çalışkan, “2025 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerle Afyonkarahisar ve köylerimiz adına önemli adımlar attık” dedi.
2026 yılına ilişkin temennilerini de paylaşan Çalışkan, yeni yılda da Afyonkarahisar ve kırsal bölgeler için gerekli çalışmaların tüm meclis üyelerinin desteğiyle sürdürüleceğine inandığını belirterek, “2026 yılının ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘Afyonkarahisar savunmada önemli bir merkez oluyor’
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplantısında söz alan AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili ve Merkez Üyesi Ömer Dayı ile CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili ve Dinar Üyesi Nihat Çalışkan, 2025 yılında gerçekleştirilen çalışmalar ile 2026 yılına yönelik hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

