Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Emre gölünde toplandı

İGM Eylül ayı toplantılarının

İGM Eylül ayı toplantılarının üçüncü ayağı Emre gölünde gerçekleşti. Toplantıda meclis üyeleri il merkezi ve ilçelerden gelen çeşitli talepleri değerlendirilmesi için ilgili komisyonlara gönderdi.

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının üçüncü ayağı dün İhsaniye’de bulunan Emre Gölü tesislerinde Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde tamamlandı. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu da eşlik etti.

“FRİG VADİSİ ÜÇ İLİ KAPSAYAN BİR YER”

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra bölgenin sorumlu koordinatör Vali Yardımcısı olarak açıklamalarda bulundu. Emre gölünde İl Genel Meclis Üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe; “Aramızda ilk defa gelenler var. Bu bölge Frig Vadisi üç ili kapsayan bir yer. Bu üç ilin valilileri her göreve geldiklerinde bu yer ile ilgili çeşitli çalışmalar yapmış ancak bu kadar geniş vadide yapılan küçük dokunuşlar istenilen sonuçları doğurmaya yetmemiştir. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, göreve geldiği zaman biz stratejik bir uygulama yaptık. Belli merkezlerde çalışmalar yapmaya başladık” dedi.

“GEMİ TURİZMİ BALON TURİZMİ VE AT TURİZMİ BİR ARADA”

Frig Vadisi’nde iki etap belirlediklerini söyleyen Vali Yardımcısı Boztepe; “Birinci etap malum olduğu üzerine Ayazini idi. Frig Vadisi’nde ana arter üzerinde duruyor olması nedeni ile Ayazini’nin üzerinde durduk. Gelecek turistlerin ağırlanması açısından termal bölgelere yakın ve ayrıca il merkezine yakın bir yer. Bu nedenle Ayazini köyünden başlayarak restorasyon çalışmaları yaptık. Burada ilimizin önde gelen firmaları yer alarak önayak oldu bu firmalara çok teşekkür ederiz. İkinci etap Emre Gölü. Emre Gölü doğanın ve suyun bulunduğu tek yer. Bu suyun hatırına buraya sıcak hava balonları geldi. Emre Gölü Frigya Medeniyet Bahçesi olarak yaptık burayı. Ciddi bir mesire alanı oluşturuldu. Balon turizmi geldi. Balon festivali de gerçekleştirildi. Şuan yapımı devam eden atlı spor binicilik tesisi var. Şuan bölgede tekne üzerinden suya dayalı bir gemi turizmi, balon turizmi ve at turizminin bir arada olduğu bir alan oluşturuyoruz. Bu bölgede çok hızlı sonuç alıyoruz. Hafta sonları anayoldan Emre Gölüne bir kuyruk vardı. Balon da fiyat konusunda biraz endişeler var. Ama Kapadokya da olan fiyatın yarısı ile şuan uçuş sağlanıyor” ifadelerini kullandı. HİSAR