Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gastronomi Festivali’ni kaçırmayın”

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Belediyesi ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Şehir Saati programına Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar konuk oldu. Akar 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Gastronomi Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. “Dünya mutfağında önemli bir yere sahip Afyonkarahisar’ımız, 3.Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne hazırlanıyor”

Afyonkarahisar Belediyesi ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Şehir Saati programına Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar konuk oldu. Akar 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Gastronomi Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. “Dünya mutfağında önemli bir yere sahip Afyonkarahisar’ımız, 3.Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne hazırlanıyor” diyen Akar, “Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği arasında imzalanan protokolle düzenlenecek festival öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelindi. Gastronomi alanında Dünyada 36, Türkiye’de üç şehirden biri olan Afyonkarahisar, dev organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali şehrimizin ve lezzetlerimizin dünya mutfağında tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Festivale tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

150 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ İZLEDİ”

Motofest’in çok başarılı gerçekleştirildiğini söyleyen Akar, “Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ımız 8 gün boyunca eğlenceli etkinlikler ve konserler ile şenlendi. FIM Motokros Dünya Şampiyonası’nın Türk çifte şampiyonası, Afyonkarahisar’da akşamları sarsan popüler MotoFest etkinliğiyle yarıştan daha fazlasını sundu. Festival; sekiz gün boyunca gerçekleşen festival ile bu yıl Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri oldu. 150 binden fazla ziyaretçi birbirinden farklı spor ve eğlence organizasyonlarında gönüllerince eğlendi” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“GASTRONOMİ KONAĞI HİZMETE AÇILDI”

“UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilen Afyonkarahisar’ın mutfaktaki kültürel birikimi, tarihsel bilgilerle Gastronomi Konağı’nda gelecek kuşaklara aktarılacak” diyen Akar, “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile restorasyonu tamamlanan Gastronomi Konağı hizmete açıldı. Burmalı Mahallesi’nde Benlioğlu Konağı olarak bilinen tarihi yapı restore edilerek Gastronomi Konağı adı altında, şehrimize hizmet verecek. Burada sadece Afyonkarahisar’ımıza özgü yemek çeşitleri olacak. Kadim şehrimize gelen misafirlerimiz burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek” diye konuştu.