Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BOLVADİN KADİM BİR İLÇEMİZDİR”

AK Parti Bolvadin İl

AK Parti Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi Abdülkadir Emrullahoğlu, Bolvadin’i ticari, ekonomik, eğitimsel ve sosyolojik açıdan gazetemize değerlendirdi.

Bolvadin’in kadim bir ilçe olduğundan bahseden AK Parti Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi Abdülkadir Emrullahoğlu, tarihinin de çok eski olduğunu söyledi. Emrullahoğlu, Bolvadin’in eskiden ticaret ve iş merkezi olduğunu fakat günümüzde ilçede göç kaynaklı sorunların, ekonomiye olumsuz etkilerinin olduğunu ifade etti.

“BOLVADİNİMİZ GÖÇ VERDİ”

Bolvadin’in nüfusunun 54 Binden, 32 Bin nüfuslara kadar gerilediğini aktaran AK Parti Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi Abdülkadir Emrullahoğlu; “Bolvadinimiz göç verdi. Mesela Döğer’de Emre Gölü var, bizim orada da Eber Gölümüz var. Eber Gölü bizim ekonomimiz şah damalarından birisiydi. Şu an kaynakların kurumasından dolayı gölümüz de kurumakla karşı karşıya. Bazı sanayi atıklarının da olumsuz etkilerinden dolayı gölümüz biraz sıkıntıda. Gerçi ülkemizin çoğu yerinde bu mevcut kuraklıktan dolayı. O bölgenin de inşallah projede olduğunu, oranın da Emre Gölü gibi ihya edilmesi için bir çabamızın olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

“OKULLARINI KENDİ İMKANLARIYLA YAPMIŞ BİR İLÇEMİZDİR”

İlçenin eğitim açısından bir değerlendirmesini yapan Emrullahoğlu; “Bolvadin öğrenci ve okul açısından ilimizin en yüz ağartıcı ilçelerinden bir tanesi. Bütün okullarını kendi imkanlarıyla yapmış bir ilçemizdir. Bolvadin’de 4 yıllık bir fakülte geldi. Orası iki tane daha fakülte kaldıracak fiziki mekana sahip. Belki de 5 bölümü daha kaldıracak alt yapıya sahibiz. Bunları Bolvadin halkı kendi imkanlarıyla yapmıştır. Devletten bu konularda çok fazla beklentiye girmezler. Öğrenci gerçekten de dumansız bir fabrikadır.” ifadelerine yer verdi.

“EĞİTİM DENİLDİĞİ ZAMAN AKAR SULAR DURUR”

“Bolvadin’de okul, cami, çeşme denildiği zaman devlet 5 kuruş para harcamaz, herkes yapar.” diyen Emrullahoğlu; “Eğitime tam destek vardır. Eğitim denildiği zaman akar sular durur. Bizim orada üniversiteye gitmeyen insan çok azdır ben hariç. Ben lise mezunuyum. 75’li yıllarda böyleydi. Üniversite mezunu olmayan insan sayımız yok denecek kadar az. Eğitim bizim için çok önemlidir. Bizim en büyük sıkıntımız kalifiye eleman yetişmiyor. Sanatkar yetişmiyor. Belki de en büyük sıkıntımız bu.” değerlendirmesinde bulundu.

“BOLVADİN DE İNŞALLAH TİCARETTE LOKOMOTİF HALİNE GELECEKTİR”

Bolvadin’i ekonomik açıdan da değerlendiren Emrullahoğlu bazı sıkıntılar yaşandığını fakat  bu sıkıntıları el birliğiyle aşabileceklerine inandıklarını söyledi. Emrullahoğlu; “İlçemizde kerestecilik, süt ürünleri hat safhadaydı. Şu an tarım ve hayvancılık sektörü ise adam bulamaz hale gelmiştir. Bolvadinimiz inşallah bu sıkıntıları da aşacaktır. Pandemiden dolayı da ekonomik sıkıntılarımız vardı. Bunları da en kısa sürede toparlamaya çalışacağız. Ben kendim süt ürünleri işletmesi sahibiyim. 1.5 yıldır işletmem kapalıydı. Şimdi inşallah yavaş yavaş yürümeye başladık. İnşallah sıkıntıları aşacağız. Bolvadin de inşallah ticarette lokomotif haline gelecektir.” temennisinde bulundu. ÖMER KOÇAK ÖZEL HABER