Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya’dan tam destek!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi projesinin yerinde inceledi. Modern Sanayi Sitesinin son durumunu yerinde gören Özkaya, Modern Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hakan Dilek’ten site hakkında bilgi aldı.

Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya, Modern sanayi sitesinde Başkan Hakan Dilek ile bir araya gelerek bir dizi incelemelerde bulundu ve son durum hakkında bilgi alışverişi yaptı. S.S Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek;“Bizim sanayide olmamız Türkiye ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Çünkü Afyonkarahisar kavşak noktasında yer alıyor ve aranılan tüm ham madde mevcut. Tarım kentiyiz, maden kentiyiz, turizm kentiyiz sanayi kenti de olmamız gerekiyor.  Yatırımcıları Afyonkarahisar’a çekmemiz lazım” dedi.

ARAZİYİ GENİŞ TUTMAYA ÇALIŞTIK

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek “Biz Sanayi Sitemizin içerisine ayrıca ihtisas koleji yapmayı planlıyoruz. Burada Savunma Sanayi başta olmak üzere birçok alanda öğrenci yetiştirmeyi planlıyoruz. Teknoloji, pazar gücümüz ve yapımız müsait olduğundan bu okulumuzu burada değerlendirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca, tedarik zincirlerimizi, lojistik planlamalarımızı, esnek üretim ve verimlilik modellerimizi gözden geçirerek, bilgi paylaşımını ve dayanışmayı arttıracağız. Teknolojik hedeflerimizi revize ederek, yönetim alanında yeni yapılanmalar ve çözüm odakları oluşturacağız. Kısaca geleceğin büyük Türkiye’sine Afyonkarahisar’ı hazırlayacağız. 2.ci etap çalışmalarımızda ise 246 adet dükkân yapıyoruz. Gelen tır ve kamyonlar geniş yollarda istediği manevrayı yapabilecek. Sosyal tesis ve yeşil alanlarımızı ’da geniş tuttuk. Ayrıca 25 odalı bir otel yapacağız. Vatandaşımız aracını tamire getirdiğinde veya işi olduğunda otelimizde konaklayabilecek”

“KURALARI DA ÇEKİP TESLİM EDECEĞİZ”

Dilek; “Projelerimiz arasında kolej ve butik otel inşa etme gibi bir düşüncemiz de bulunuyor. Sanayi sitemiz ülkemizin kalkınması konusunda çok büyük bir öneme sahip. Özkaya’nın girişimi ve diğer Milletvekillerimizin de desteğiyle 2022 yılı haziran ayına kadar açmayı planlıyoruz. 2022 yılının ilk aylarında kuraları çekmeyi hedefliyoruz.  Bu proje bölgemizin örnek projesidir. Diğer iller Modern Snayi sitesi projemizi örnek alarak kendi illerinde Afyon İnşaat firmalarıyla uygulamaya geçiriyorlar.”

 

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Dilek “Dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın katkılarıyla su, kanazilasyon işlerine bugünkü rakamlarla 30 milyon tl harcayarak alt yapı projesinde esnafın büyük yükünü aldığından dolayı bizde Burhanettin Beye teşekkür ediyoruz. Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katkılarıyla üst yapı, yol, peyzaj ve çevre düzenlemesi gibi desteklerini de alacağız. Buradan da Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ederiz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde başarmayı ve tamamlamayı hedefliyoruz. Yine o dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bizzat görüşülerek Afyon Sanayi Sitesinin projelendirme konusunda da fikir ve destek aldık. Buradan bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yine dün Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Afyonkarahisar ziyaretinde biz bu projeyi aktardığımızda sıkıntılarımızın olduğunu ve bankalarda ipotek tesis edemediğimizden dolayı finansal sıkıntı çekeceğimizi anlattık. Esnaf ve sanatkârın çok büyük mağdur olacağını söyledik. Küçük esnafımızın da maddi durumunun büyük olmadığını dile getirdik. Kendisinin yapıcı bir şekilde esnaf ve sanatkârın yanında ve lehine olabilecek tüm çabayı sarf edeceklerini dile getirdi. Ülkede ilk olan Milli Emlaktan alınan arsa ya da menkullerin ipotek tesis edilebilme konusunda bir genelgeyle çok kısa bir sürede bakanlar kurulunda onaylatılarak Türkiye de bir ilki sayın bakanımızın desteğiyle başarmış bulunmaktayız. Bu konudan dolayı esnaf ve sanatkâr adına teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya Modern Sanayi Sitesi için bize gerekli olan konularda gece olsun gündüz olsun yardımlarda bulundu. Aradığımızda bize gereken yardımı yapmıştı ben şahsın ve Modern sanayi sitesi kooperatif adına teşekkürlerimi bir borç biliyorum” dedi.

“HER ZAMAN YANINDAYIZ “

Özkaya “Afyonkarahisar Milli Emlak Müdürlüğü’nün bizlere çok büyük destekleri oldu. Şehrimizin ekonomisinin gelişmesi için yaptığımız projede bizlere yardımcı oldular.  Ben başta Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli Naci Ağbal olmak üzere Afyonkarahisar Milli Emlak Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi. Özkaya, Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi’ndeki iç hatlar ve aydınlatmalarla ilgili yapılacak çalışmaların çözümü için gerekli makamlarla görüşmeler sağladı. “Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu konumda bir yer tespit ettik. O yere de bir arıza ekibi konuşlandırılacak. Zaten Belediyemizin de bir an önce asfalt çalışmalarını yapacağını biliyoruz.” diyen Özkaya, iletişim hatlarıyla ilgili de yine bazı görüşmeler yaparak Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi’ne desteğini sürdürdü ve ana hatların ve fiberin de getirileceğini ifade etti.

“2022’DE OEDAŞ İLİMİZDE 400 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPACAK”

Milletvekili Özkaya; “Bize verilen bilgiye göre 2022 yılı içerisinde OEDAŞ’ın Afyonkarahisar için yaptığı yatırım planlaması 230 milyon TL’dir 2022 yılı içerisinde Toplam 400 milyon liralık bir yatırım yapılacak ve gerçekten Afyonkarahisar için büyük bir rakam” ifadelerini kullandı.

“MOBİL TRAFOLAR KULLANILMAYA BAŞLANACAK”

Yine şehrimizde elektrik sıkıntısı yaşanırsa diye söze başlayan Milletvekili Özkaya; “Şehrimiz için bir ilk olacak olan mobil trafolar kullanılmaya başlanacak. Şimdi bir an önce yılsonuna kadar bitirilip teslim edilmesini umut ediyoruz ve istiyoruz. Modern Sanayi Sitesinde direklerin olması halinde buranın elektrik bağlantısı da olacak. Emeği geçen başta Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hakan Dilek olmak üzere tüm yönetimi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını Allah’tan temenni ediyorum.” diyerek iyi dileklerini ve desteklerini iletti.

Alaattin Yeşilçay ÖZEL HABER