Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UNESCO Türkiye Milli Komitesi Afyonkarahisar’da

Kadim şehir Afyonkarahisar’ımız GastroAfyon

Kadim şehir Afyonkarahisar’ımız GastroAfyon markası ile adından söz ettirmeye, yeni projelerde yer almaya ve üretmeye devam ediyor. Türkiye- Moldova Geleneksel Mutfak Kültürü Projesi kapsamında şehrimize gelen UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyeleri ve Moldova heyeti Afyonkarahisar’a geldi.

Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da ağırlanan konuklar, yöresel lezzetlerin yanı sıra Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel yönlerini de tanıyor. UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyelerini çıtanın her geçen gün daha da yukarıya taşındığı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ilimizin yöresel lezzetleri hakkında bilgi verdi.  Gastronomi alanında yapılan çalışmalara da dikkat çeken Başkan Zeybek; UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilen Afyonkarahisar’ın mutfaktaki kültürel birikimi, tarihsel bilgilerle Gastronomi Konağı’nda gelecek kuşaklara aktarıldığını söyledi.

“ŞEHRİMİZİ GASTRONOMİ ALANINDA HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”

14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ hakkında da bilgi veren Zeybek Başkan; şehrimizin ve lezzetlerimizin dünya mutfağında tanıtımı açısından festivalin büyük önem arz ettiğini söyledi. Şehrimizdeki gıda sektöründe olan işletmelerimizin gastronomi alanında aldığımız bu unvanı üretimlerine de yansıtmaları, marka değerlerini ön plana çıkarmaları için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Zeybek; “Kadim bir kültüre sahip olan Afyonkarahisar; mutfak kültürü, yüzyıllardır kullandığı mutfak araç gereçleri ve yöresel tariflerinin korunarak nesilden nesile aktarımı açısından oldukça zengin bir kent. Biz de bu zenginliğimizi tanıtmak, şehrimizin marka değerinin farkındalığını artırmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afyonkarahisar’ın marka değerlerini ön plana çıkararak şehrimizi mermerde, turizmde, spor turizminde olduğu gibi gastronomi alanında da hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.