Bolvadinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen programa İzmir Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Bolvadin Kaymakamı Ali Arıkan, Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, İstinaf Hakimi Ömür Yıldız, Aliağa İlçe Müftüsü Saim Doğru ile birlikte TSK’dan emekli hemşehriler, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve İzmir’de yaşayan Bolvadinli vatandaşlar katıldı.
Program, ney dinletisi ile başladı. Ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile birlikte iftar açıldı. Ramazan ayının bereketini ve kardeşliğini paylaşan hemşehriler, aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadı.
‘BOLVADİN SADECE BİR MEMLEKET DEĞİL, AYNI ZAMANDA GÖNÜLLERİMİZİN BİRLEŞTİĞİ ORTAK BİR DEĞERDİR’
Programın açılış konuşmasını Bolvadinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, gazeteci-yazar Abdülkadir Durgut yaptı. Durgut konuşmasında Ramazan ayının birlik, kardeşlik ve paylaşma ayı olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:“Bu mübarek Ramazan akşamında bizleri aynı sofrada buluşturan Yüce Rabbimize hamdolsun. Gurbette yaşayan Bolvadinli hemşehrilerimizin bir araya gelmesi, birbirini tanıması ve dayanışma ruhunun güçlenmesi bizler için son derece kıymetlidir. Bolvadin sadece bir memleket değil, aynı zamanda gönüllerimizin birleştiği ortak bir değerdir. Bizler nerede olursak olalım, memleketimizin kültürünü, kardeşliğini ve dayanışma ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz.” Bu yıl 5’inci kez düzenlenen iftar buluşmasına da değinen Durgut, organizasyonun her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirterek, “Bu programı geleneksel hale getirerek hemşehrilerimizi aynı sofrada buluşturmayı sürdüreceğiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” ifadelerini kullandı. Programda daha sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı da yaptıkları konuşmalarda birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptılar. Programın ilerleyen bölümünde programa katkı sunan kişi ve kurumlara plaket ve hediyeler takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafları çekilmesi ve samimi sohbetlerin ardından sona erdi.
İzmir’de yaşayan Bolvadinliler için büyük anlam taşıyan bu buluşma, hemşehrilik bağlarını güçlendiren ve gönülleri birleştiren anlamlı bir Ramazan akşamı olarak hafızalarda yer aldı.
Bolvadinliler İzmir’de iftar sofrasında buluştu
İzmir’de yaşayan Bolvadinli hemşehriler, Ramazan ayının manevi atmosferinde aynı sofrada bir araya geldi. Konak Vapur İskelesi üzerinde bulunan 1453 Kaffa Kafe’de düzenlenen iftar programı, yoğun katılım ve büyük bir birliktelik ruhu içerisinde gerçekleşti.

