Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı kapsamında Afyonkarahisar’dan destek almaya hak kazanan projeler açıklandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak bu projelerin hayata geçirilmesi sürecinde destek sunacak. Program kapsamında yerel projelere toplamda 525 bin TL, ulusal projelere ise 125 bin TL’lik malzeme ve hizmet alım desteği sağlanacak. Gençlerin fikir üretmesini, proje geliştirmesini ve toplumsal fayda sağlayacak çalışmalar ortaya koymasını teşvik eden ÜNİDES programı sayesinde üniversite öğrencilerinin hem deneyim kazanma hem de projelerini uygulama imkanı bulacağı bildirildi.
ÜNİDES KAPSAMINDA DESTEKLENEN PROJELER
Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında Afyonkarahisar’dan destek almaya hak kazanan projeler ve proje sahibi toplulukları Afyon Kocatepe Üniversitesi Engelsiz Robot-Biyoteknoloji Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Aquateam-Havacılık ve RC Araç Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yeşil Mentörler: Gençler için Sürdürülebilirlikten İstihdama Yolculuk-Maliye Kulübü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Otonom İHA Geliştirme Projesi: Tasarımdan Yayına Havacılık Deneyimi-Mekatronik Mühendisliği Kulübü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Kuşaklar Arası İyilik Hali ve Kültürel Etkileşim Programı-Sosyal Hizmet Kulübü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilim ve Teknoloji (Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka, Farkındalık Çalışmaları) Çevre ve İklim: Çevrenin Korunması İklim Değişikliği ile Mücadele Çevresel-Şuhut Öğrenci Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Başkentte Bir Gençlik İzi-Üniversiteli Akademik Kültür Topluluğu, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Omurgam Benim Süper Gücüm: Sağlıklı Duruş-AFSÜ FTR Topluluğu olarak açıklandı.
ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE DE PROJE ÇAĞRILARINA ÇIKILMAYA DEVAM EDİLECEK
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, projeleri onaylanan kulüp ve topluluklar tebrik edilirken, projeleri onaylanmayan kulüp ve toplulukların ise, onaylanmama gerekçelerini öğrenmek amacıyla unides@gsb.gov.tr adresine e-posta göndererek bilgi talebinde bulunabilecekleri ifade edildi. ÜNİDES Programının, önümüzdeki dönemlerde de proje çağrılarına çıkmaya devam edeceği bildirildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden ÜNİDES gençlerinin projelerine destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında Afyonkarahisar’dan 8 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenen projelerin 7’si Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1’i ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlandı.

