Milletvekili Özkaya, bu kapsamda Guyana Ulusal Meclis Başkanı Manzoor Nadir ile bir araya geldiklerini belirterek, görüşmede Türkiye ile Guyana arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, parlamentolar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı diyalog mekanizmalarının artırılması yönündeki konuların ele alındığını ifade etti. Görüşmenin, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması açısından önemli bir fırsat sunduğu değerlendirildi.
TÜRKİYE İLE NİJER ARASINDAKİ İLİŞKİLER GÖRÜŞÜLDÜ
Milletvekili Özkaya ayrıca, yine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Nijer Yeniden Yapılanma İstişare Konseyi Başkanı Mamoudou Haraouna Djingarey ile de bir görüşme gerçekleştirildiğini aktardı. Bu görüşmede de Türkiye ile Nijer arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, parlamentolar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve mevcut iş birliği alanlarının çeşitlendirilmesine yönelik başlıkların ele alındığı bildirildi. Söz konusu temasların, 152. PAB Genel Kurulu çerçevesinde Türkiye’nin uluslararası parlamenter diplomasi faaliyetlerine katkı sağlayan önemli görüşmeler arasında yer aldığı belirtildi.
PAB Zirvesinde Türkiye’nin ikili ilişkilerini güçlendirme
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte 152. Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurulu kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilen diplomatik temaslara ilişkin bilgi verdi.

