Ankara Şehir Hastanesi’nde 36 saat nöbet tuttuktan sonra yorgun ve uykusuz olarak kullandığı otomobille evine dönerken, yol kenarındaki kamyona çarparak feci şekilde yaşamını yitiren asistan Doktor Rümeysa Şen için protesto gösterisinde bulunuldu. Meslektaşları, “Vicdansız iş mesaisi kurbanı” olan doktorun ölümünü protesto Sağlık bakanlığı önünde toplanarak protesto etti
Ankara Şehir Hastanesi’nde 36 saatlik nöbetin ardından evine giderken trafik kazasında hayatını kaybeden asistan Doktor Rümeysa Şen için iç bırakan doktorlar, Sağlık Bakanlığı önünde alkışlı protesto eylemi yaptı. Ağır ve uzun nöbet saatlerinin ardından evine giderken, arkasında tampon olmayan bir kamyonun altına girerek feci hayatını kaybeden asistan Doktor Rümeysa Şen’in meslektaşları yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşullarını Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti.
VİCDANSIZ NÖBET SAATLERİ
Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen (25), nöbetten çıkıp evine dönerken yönetimindeki 38 AEK 935 plakalı otomobille yol kenarında duran kamyona arkadan çarparak hayatını kaybetmişti. Genç doktorun ölümü tüm ülkeyi yasa boğarken, kazaya neden olarak 36 saat nöbet tutması ve uykusuzluk gösterilmişti. Özellikle sosyal medyadan “Böyle vicdansız çalışma saati olur mu” soruları sorulurken, Ankara Şehir Hastanesi’nde herhangi bir mesai değişikliğinin olmadığı da edinilen bilgiler arasında.
KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan, Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen (25), Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çengelli köyünde toprağa verildi.

