Konya’dan bir kamyona otostop çekerek binen 33 yaşındaki Veli Çepiç, tuvalet ihtiyacı için araçtan indiği Hocalar’ın Esenli Yaylasında 3 gündür kayıp olarak aranıyor. Alınan bilgiye göre, Konya’dan 13 Kasım 2021 tarihinde Afyonkarahisar’a gübre taşıyan bir kamyona otostop çekerek binen Veli Çepiç, Hocalar ilçesi Avgan köyünde bulunan Esenli yaylasına geldi. Burada kamyon şoförüne tuvalet ihtiyacı için gidip geleceğini söyleyen Cepiç, daha sonra dönmedi. Durumdan şüphelenen kamyon sürücüsü durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Kendisinden haber alınamayan şahsi arama çalışmaları 70 kişilik ekiple Esenlik Ormanı başta olmak üzere Hocalar ilçesinde 20 ayrı noktada Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ediyor. Ayrıca Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğü’nün bilgi vermesi üzerine Denizli ve Uşak AFAD il müdürlükleri ekipleri tarafından da çalışmalara destek veriliyor. Öte yandan şahsın ailesinin, engelli oldukları gerekçesiyle Afyonkarahisar’a gelemediği öğrenildi.
METRUK ALANLAR KARIŞ KARIŞ TARANIYOR
Bir daha geri dönmeyen 33 yaşındaki Veli Çepiç hala bulunamadı. Araçtan ‘Döneceğim’ diye inen şahsın geri gelmemesi üzerine şüphelenen kamyon sürücüsünün durumu jandarma ekiplerine bildirmesi sonucu başlatılan arama çalışmaları sürüyor.
Jandarma ve çevre köylülerin yanı sıra Afyon, Denizli ve Uşak’tan AFAD ve UMKE ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında, arama köpeklerinde yardımı ile köy, mezra ve metruk alanlar karış karış taranıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren köy halkından Adem Karakuş, ‘’Antalya’dan köyümüze gübre sarmaya gelen bir kamyona binen şahıs tuvalet ihtiyacı için ayrılıyor ve kendisinden beş gündür haber alınamıyor. Şahsı aramaya AFAD ve UMKE ekipleri, Hocalar jandarma ve biz köylüler katılıyoruz” dedi.İHA

